← Terug naar overzicht

Deze belangrijke dingen moet je regelen als je uit huis gaat!

Bokxi kitchen

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat studeren en het huis uit. Maar omdat je nog thuis woont, is de kans erg groot dat je nog niets hebt verzameld voor je uitzet. Er komt dus een hoop kijken bij de eerste keer op jezelf wonen, maar geen paniek: het komt helemaal goed! Je hebt uiteraard meubels nodig, maar wat dacht je van accessoires voor bijvoorbeeld de keuken? Sommige keukenartikelen liggen voor de hand, andere artikelen wat minder. In de blog hieronder vertel ik je met welke dingen je van te voren rekening moet houden!

Faciliteiten

Ga je voor het eerst uit huis? Zorg dan dat je goed nadenkt over wat jouw nieuwe kamer allemaal moet hebben. Ga je elk weekend met een waszak terug naar het thuisfront of wil je liever zelf de was kunnen doen? Vind je het belangrijk om een eigen wc te hebben, en is een eigen koelkast een must have voor jou? Voordat je een kamer gaat zoeken is het handig om hier al over na te denken. Zo kun je bij de advertenties meteen goed zien of het wel echt iets voor jou is waardoor je veel gerichter kunt zoeken én hopelijk gauw een kamer zult vinden. 

Adres wijzigen

Als je gaat verhuizen moet je je natuurlijk inschrijven bij het nieuwe adres. Als dit gelukt is ben je alleen nog niet klaar. Sommige instanties nemen je nieuwe adres automatisch over, maar dit is niet overal zo en het gaat ook nog wel eens verkeerd. Het is daarom handig om even door je post en/of e-mails te gaan en een lijstje te maken van alle instanties die jou ooit een brief hebben gestuurd. Denk daarbij aan je zorgverzekering, maar ook je tijdschrift abonnement. Bestel je vaak online bij bijvoorbeel Bol.com of de H&M, ook daar staat je oude adres natuurlijk ingevuld, deze worden niet automatisch veranderd. Zo voorkom je dat je pakketjes niet steeds per ongeluk bij je ouders afgeleverd worden.

Meubels

Als student met het schamele studentenbudget, heb je een grote kans dat je studentenkamer geen formaatje villa wordt. Goed oriënteren op meubels en of ze wel passen is daarom een must. Alvast rondvragen bij vrienden en familie of een kijkje nemen op marktplaats zorgt dat je alvast een goede verzameling aan opties hebt. Als je dan eenmaal een goeie kamer hebt gevonden, wacht dan nog even met aanschaffen! Meet eerst de hele kamer op om er zeker van te zijn dat alles straks goed past. Meten is weten!

Basics

De stap die vaak over het hoofd gezien wordt: de absolute basics. Hoeveel pannen moet je in huis hebben? En waar kun je deze pannen eigenlijk het beste halen? Niks is saaier dan winkels af gaan op zoek naar theedoeken, schuursponsjes, servies, spatels en een kaasschaaf, maar je wilt natuurlijk niet straks je eerste zelfgemaakte maaltijd gemaakt hebben om vervolgens er achter te komen dat je helemaal geen borden in huis hebt. Als je in een studentenhuis gaat wonen heb je nog kans dat er al wel het een en ander aanwezig is, maar bij een burenwisseling kan het natuurlijk zo weer verdwenen zijn. Gelukkig heeft Bokxi hier iets op bedacht! Omdat het uit huis gaan al chaotisch genoeg kan verlopen, biedt Bokxi nu drie verschillende dozen aan met dé essentiële artikelen voor het uit huis gaan. Zo kun je kiezen voor een keuken Bokxi, badkamer Bokxi én slaapkamer Bokxi! De tijd van het urenlang winkels en websites afstruinen om alles maar zo voordelig mogelijk te verzamelen is voorbij! Zo, heb je dat maar vast geregeld!

Moet je nog op zoek naar een nieuwe kamer? Lees dan deze blog met tips voor het vinden van een kamer!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden