← Terug naar overzicht

Review: pabo aan de Hanzehogeschool in Groningen

Sinds afgelopen jaar september ben ik begonnen met de pabo aan de Hanzehogeschool in Groningen. Een studie vol zang, dans en leren lesgeven. Hoe bevalt me de studie? En waarom zou je voor de pabo kiezen?

De opbouw

De pabo is een opleiding waarin je wordt begeleid om leraar te worden in het basisonderwijs. De opleiding duurt 4 jaar en na een half jaar begin je al met stagelopen. De stage is één keer in de week waarin je meeloopt met een juf of meester bij een bepaalde groep. Je leert hier bijvoorbeeld hoe je lessen en leeractiviteiten verzorgt. Naast de stage heb je zo’n 25 uur per week colleges waarin je verschillende onderwerpen behandeld krijgt. Deze onderwerpen verschillen per blok (een periode van 7 weken). In één jaar zitten 4 blokken met verschillende en interessante onderwerpen. In het eerste jaar oriënteer je je op het beroep. Je volgt vakken zoals Mens en Samenleving, Kunst en Cultuur, Motoriek en Science. In de overige jaren leer je vooral welke theorieën en modellen je kan gebruiken om les te kunnen geven op een basisschool. Alles wat je op school leert, moet je weer tijdens de stages kunnen toepassen.

Docenten

De docenten op de pabo van de Hanzehogeschool zijn erg gepassioneerd over hun vak. Iedere leraar geeft een ander vak en heeft ook ervaring in het basisonderwijs. Al je vragen kun je altijd kwijt bij deze leraren. Per blok hebben wij nieuwe docenten, zo hadden we het eerste blok het cluster motoriek en kregen we kleutergym (hoe chill!). In blok twee hadden we het cluster Mens en Samenleving en moesten we een groot verslag schrijven over geschiedenis en aardrijkskunde. In blok drie zijn we begonnen met stage lopen en hebben we hiernaast het cluster Kunst, we dansen, zingen en knutselen er in dit cluster op los!

Juf Maaike

Ik denk dat ik bij deze studie helemaal op mijn plek zit. Zelf raad ik de studie enorm aan als je graag met kinderen werkt en niet bang bent om je schaamte aan de kant te zetten voor een dans- en muziekles. Over 3 jaar kan ik mezelf hopelijk juf Maaike noemen!

Meer studentennieuws

woonkamer
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden