← Terug naar overzicht

De lekkerste bbq recepten voor in de lente

Classic bbq-recept

Dit recept kent bijna iedere student wel die al eens heeft gebarbecued. Dit recept bestaat uit het grillen van maiskolven en spiesen op de BBQ, en als zijgerecht een salade.

Benodigdheden:
- Maiskolven
- Kipfilet
- Spiesen voor door de kipfilet
- Sla
- Tomaat
- Mozzerella
- Komkommer

Werkwijze:
Warm de bbq op en leg hier de maiskolven op, hierna snijdt je de kipfilet in stukjes en breng je deze op smaak met peper en zout. Hierna rijg je ze aan de spiesen en leg je deze naast de maiskolven op de BBQ. Vervolgens laat je deze garen, tot ze goudbruin zijn. Ondertussen begin je met het snijden van de komkommer, mozzerella en tomaat die door de salade gaan. Ook de krop sla snijd je in kleine blaadjes. Dit meng je allemaal samen in een slakom. Hierna zorg je ervoor dat de kip goudbruin wordt, en de maiskolven donkergeel, met een bruin randje. En voila, je bbq maaltijd is klaar!

Gegrilde paprika met roomkaas

Dit recept is voor de vegetariërs onder ons, groente kan ook ontzettend lekker zijn op de bbq!

Benodigdheden:
- rode paprika
- crème fraîche 
- verse basilicum
- peper
- zout
Werkwijze:
Snijd de paprika door midden en haal de pitjes uit de paprika. Hierna leg je deze met de binnenkant op de bbq. Ondertussen schep je de crème fraîche in een kom en doe je hier de basilicum, peper en zout doorheen om deze op smaak te brengen. Draai de paprika om en laat deze ongeveer 2 minuten doorgrillen. Hierna laat je de paprika afkoelen en schep je hierna het smeersel wat je hebt gemaakt in de paprika.

Biefstuk met asperge

Dit recept is een goede combinatie op het gebied van smaak en kan gecombineerd worden met het tweede recept.

Benodigdheden:
- Biefstuk
- Asperges
- Zout
- Peper
Werkwijze:
De bbq zet je aan en hierna leg je de biefstuk op de bbq. Deze laat je vervolgens grillen totdat de onderkant bruin wordt. De asperges snijd je in lange repen en deze leg je naast de biefstuk neer. De biefstuk breng je op smaak met peper en zout. Hierna draai je de biefstuk om en laat je deze nog 4 minuten grillen op een lage stand. De asperge laat je donker worden en haal je vervolgens van de bbq af.

Dit zijn de makkelijkste en lekkerste recepten om te maken op de BBQ. Nog meer recepten lezen? We hebben heel veel anders lekkers voor je in petto!

Meer studentennieuws

https://unsplash.com/photos/ZLTlHeKbh04
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden