← Terug naar overzicht

Wereld Hamburgerdag, waar kun je dat vieren?

Op 28 mei is het Wereld Hamburgerdag, de dag om de beste hamburger van Groningen te scoren. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Speciale burgers:

Wereldburgers

Bij dit burgerrestaurant moet je vrijwel altijd even reserveren, het restaurant is vrij klein maar erg populair. Wereldburgers is een restaurant waar verschillende burgers geserveerd worden, die afwijken van de normale burger. In de burger kan bijvoorbeeld chimichurri, jalapeño pepers of zelfs bier zitten. De prijzen van de hoofdgerechten variëren van €8,95 tot en met €10,95. Een koopje dus.

Locatie: Akerkhof 43
Website: wereldburgersgroningen.nl/

Burgerbakkerij

De Burgerbakkerij is niet alleen een restaurant waar je kunt dineren, maar ook burgers bij kunnen bestellen en afhalen. De Burgerbakkerij geeft de mogelijkheid om je eigen burger samen te stellen voor €5,50. Hierbij kun je kiezen tussen allerlei verschillende broden en toppings. Naast het samenstellen van je eigen burger heeft de Burgerbakkerij een speciale Groningse burger: ’Martinitoren’-burger voor €10,25. De perfecte burger om Nationale Burgerdag te vieren.

Locatie: Nieuwe Ebbingestraat 27
Website: burgerbakkerij.nl/

Pappa Joe

Het burgerrestaurant Pappa Joe heeft voor elke burgerliefhebber iets te eten, de vegetariërs hebben genoeg keuze, maar ook de vleesetende burgerliefhebber. Pappa Joe heeft classic burgers, zoals de Smokey Joe, voor €9,75, maar ook speciale burgers met bijvoorbeeld truffel aioli en pesto. De prijzen van dit restaurant zijn tussen de €9,75 en €13 euro voor een hoofdgerecht.

Locatie: Gelkingestraat 50
Website: pappajoe.com/

De Classics:

McDonald's

De McDonald's is dé fastfoodketen waar je goedkoop en lekkere burgers kunt scoren. De McDonald's heeft verschillende locaties in Groningen, en dus erg makkelijk te bereiken. Bij de McDonald's vind je veel verschillende classic burgers, deze kun je combineren met een voordeelmenu, waarbij je ook drinken en friet krijgt. De McDonald's heeft 6 verschillende grotere burgers.

Locatie: 4 verschillende locaties
Website: mcdonalds.com

Burger King

Burger King is naast de McDonald's een grote fastfoodketen waar ook 6 verschillende goedkope en lekkere burgers te vinden zijn. Bij de Burger King kun je bij de balie, of op een scherm bestellen, hierna wordt je bestelling gemaakt en kun je kiezen waar je gaat zitten. Maar ook naast de McDonald's, bezorgd de Burger King ook burgers aan huis, als je geen zin hebt om erop uit te gaan.
Locatie: 2 verschillende locaties
Website: bk.com

En nu rennen naar de Burgerrestaurants. Want voor je het weet zijn alle burgers uitverkocht op Wereld Hamburger Dag!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden