← Terug naar overzicht

Welke studiebeurzen zijn er?

Studeren is duur. Daardoor is het helaas niet voor iedereen mogelijk om de gewenste opleiding te volgen. Gelukkig zijn er verschillende instanties die graag een handje helpen!

DUO

Helaas wordt de studiefinanciering sinds een aantal jaar vaak niet meer omgezet in een gift. Maar wist je dat het voor sommige studenten ook mogelijk is om een aanvullende beurs aan te vragen? Je hebt hier mogelijk recht op wanneer je ouders weinig of niet kunnen meebetalen aan je studie. Deze aanvullende beurs kan omgezet worden in een gift wanneer je binnen tien jaar een diploma haalt. Op de website van DUO lees je meer over de aanvullende beurs.

Studeren in het buitenland

Wil jij graag in het buitenland studeren, maar ben je bang dat dit te duur is? Neem dan eens een kijkje op de Beursopener van WilWeg. Op deze webpagina vind je allerlei verschillende beurzen en fondsen vanuit Nederland. Als je op exchange gaat met het Erasmus+ Programma, heb je daarnaast vaak recht op de Erasmusbeurs. Het bedrag hiervoor kan verschillen per universiteit en bestemming. Bij de International Office van jouw universiteit kun je hier meer informatie over krijgen.

Eigen universiteit of hoge school

Veel universiteiten en hoge scholen bieden zelf ook studiebeurzen aan. Vaak zijn hier wel een beperkt aantal plekken voor en zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Toch is het de moeite waard om dit uit te zoeken. Wie weet loop je een belangrijke kans mis!

Bedrijven

Er zijn ook bedrijven die een studiebeurs hebben. Zo heeft Loyens & Loeff een speciale studiebeurs voor getalenteerde studenten. Met deze beurs kan je een jaar gaan studeren in het buitenland. Zij betalen voor jouw collegegeld, studiekosten en internationale reiskosten. Je krijgt ook een vergoeding voor huisvestiging en overige kosten. Als je klaar bent met de buitenlandse studie, kan je bij het bedrijf gaan werken. 

Meer studentennieuws

roze cadillac
zomerse recepten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden