← Terug naar overzicht

Interview Studentenvereniging: Kroton

Logo Kroton

Ben jij van plan om je in het aankomende studiejaar aan te sluiten bij een studentenvereniging? Wat een goed idee! Vind je de keuze alleen lastig te maken? Geen probleem! Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen gesteld aan Kroton! Lees je mee?

Allereerst: vertel over jullie vereniging.

Hallo, Wij zijn Kroton, de oudste en gezelligste studenten volleybalvereniging van Groningen. Kroton bestaat sinds 1964 en bestaat dus al 55 jaar en daarom hebben wij het afgelopen jaar ons elfde lustrum gevierd. Ons motto is “Een groot team!”. Wij zijn misschien de kleinste studenten volleybalvereniging van Groningen, maar daarom kennen we elkaar wel allemaal en zijn we erg actief met ons allen. 

Als een (aankomende) student zich wilt aansluiten bij jullie vereniging, voor welke datum moeten zij dat dan doen?

Als je bij ons wilt komen volleyballen kan iedereen gedurende het hele jaar een mail sturen naar tc@kroton.nl.

Dan zijn ze ingeschreven, dan komt de bekende ontgroening. Wat kunnen aankomende studenten verwachten?

Wij hebben geen ontgroening. Wel worden activiteiten georganiseerd, zoals een running dinner, kamp en een intern toernooi in het begin van het jaar om huidige en nieuwe leden te mengen en beter te leren kennen.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap en zijn er andere kosten waarbij rekening gehouden moet worden? Moet er kleding aangeschaft worden bijvoorbeeld?

Gemiddeld ligt de contributie voor een heel seizoen volleyballen rond de 120 euro per jaar. Hier overheen komt het kopen van een ACLO kaart, maar met deze ACLO kaart kun je gedurende het hele jaar ook alle andere georganiseerde lessen op ACLO volgen.

Zijn er verenigingsplichten?

Wij hebben geen verenigingsplichten.

Wie zitten er dit jaar in bestuur en wat zijn de taken?

Onze huidige voorzitter is Marijke Venema, secretaris is Lonneke Smits, Penningmeester is Gerjalt Timmer, Technische commissie is Marcel Hummel en intern coördinator is Marleen Wierema. Als hoofd van de technische commissie heb je veel contact met nieuwe leden, schat je hun volleybal talent in samen met je commissie en bepaal je wie in welk team terecht komt. Als intern coördinator ben je coördinator van de verschillende commissies binnen en buiten de vereniging en zorgt ervoor dat dit soepel verloopt. Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de vereniging en het aanspreekpunt. Ook heb je veel contact met andere verenigingen, sportcentrum, ACLO en de sponsoren. Als secretaris zorg je voor de inschrijvingen van nieuwe leden, de nieuwsbrief en hou je alle informatie bij, zoals notuleren bij ALV’s en bestuursvergaderingen. Als penningmeester houdt je overzicht over de bankzaken. Wat gaat erin en wat gaat er uit, maak je een begroting en zorgt ervoor dat iedereen zich hier aan houdt.

Hoe kom je terecht in het bestuur? Wat moet je daarvoor doen?

Heb jij zin om een bestuur te doen, dat kan zeker! Dit kan aangegeven worden bij het huidige bestuur van Kroton. Er komt een gesprek en er wordt besloten of je geschikt bent voor in het bestuur en welke functie het beste bij je past en wat jezelf natuurlijk wil. Wij zijn daar vrij makkelijk in.

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van jullie vereniging?

Wil je sporten en gezelligheid combineren kom dan volleyballen bij Kroton. Vooral als je nog niet veel kent in Groningen is dit een unieke kans. Wij nemen iedereen snel op in de groep en doen leuke activiteiten met elkaar ook buiten de vereniging om en zo worden snel vrienden gemaakt. Daarnaast het sporten niet vergeten natuurlijk, want aan de lijn moet nog wel een beetje gedacht worden natuurlijk.

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

Mijn leukste herinnering aan Kroton is de vriendengroep die ik eraan over ga houden, het bestuursjaar wat ik aan het doen ben en ik heb mijn vriend ontmoet binnen de vereniging. En elke thuisspeeldag met aan het eind een feestje en de volleybalweekenden op Ameland. Het zijn er teveel om op te noemen, maar de belangrijksten heb ik genoemd.

Is er iets wat je echt wilt laten weten aan (aankomende) studenten?

Op dit moment zijn wij bezig met de organisatie van ons Kroton Beach volleybaltoernooi. Dit is het grootste studenten beach volleybal toernooi van Noord-Nederland. Meer informatie hierover vind je op de website van Kroton Beach.

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Heb je nog vragen dan kun je altijd op onze website, kun je altijd mailen naar bestuur@kroton.nl en ons volgen op Facebook en Instagram.

Denk je dat Kroton dé studentenvereniging voor jou is? Dan kun je je nu gelijk aanmelden!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden