← Terug naar overzicht

De meest fotogenieke plekjes in Groningen

Martinitoren

Ben je in een bui om weer heerlijke kiekjes te laten schieten door je beste vriendin? Wij zijn door de Stad Groningen getoerd en vonden de meest fotogenieke plekken! Wil je ze weten? Lees dan snel verder!

1. Martinitoren

Deze toren is hét herkenningspunt van Groningen, en te zien vanuit bijna alle plekken in Groningen. Deze toren kun je op voor maar €4,- per persoon, en wat je na al die treden te wachten staat is een fantastisch uitzicht van de stad Groningen!

2. Kromme ellenboog

Deze straat, in de binnenstad van Groningen, zit vol met restaurantjes. Het authentieke straatje is dé plek om al je foto’s te schieten. Door de pittoreske restaurantjes en winkeltjes waan je je in een walhalla van fotogenieke achtergronden zodat je post intens veel likes zal krijgen! Wil je deze straat graag vinden? Hij zit verstopt, vlak bij de vismarkt!

3. Uurwerkersplein

Vlak bij het academie gebouw van de Rijksuniversiteit in Groningen zit een verborgen hofje, het Uurwerkersplein. Dit plein heeft vele verschillende restaurantjes, die over het gehele plein lampjes hebben opgehangen. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je op een filmset staat! Wel is het aan te raden om hier ’s avonds heen te gaan wanneer de lampjes ook aan staan!

  

4. Groninger Museum

Dit museum is gevestigd vlak bij het hoofdstation, en één van de kleurrijkste gebouwen in Groningen. Niet alleen de buitenkant valt op, maar ook de tentoonstellingen in het gebouw zijn fantastische achtergronden voor je nieuwe instapost. Kijk snel op hun site om de verschillende tentoonstellingen te bekijken, en post je foto met de hashtag #plekjesinGroningen om ons te laten weten welke tentoonstelling jij bewonderd hebt.

Weet jij naast deze fotogenieke plekken nog meer? Laat het ons weten!

Meer studentennieuws

bomen planten
Nieuwe mensen ontmoeten in Groningen, vrienden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden