← Terug naar overzicht

Welkom in Grunn, de studentenstad van het Noorden

Studeer je komend schooljaar aan de RUG of de Hanze hier in Groningen? En ga je ook meteen op kamers? Wij geven je 5 plekjes in Groningen die je als beginnende student moet kennen!

1. De beste plek om boodschappen te doen

Als je net op jezelf woont is alles in de Stad nieuw, ook het doen van boodschappen. Zelf heb ik in het begin van mijn studie alleen maar boodschappen gedaan bij de duurdere winkelketens, dit zag ik uiteindelijk terug op mijn rekening. Daarom is het slim én net zo lekker als bijvoorbeeld om bij, in plaats van de Albert Heijn en de Coop, boodschappen te doen bij de Lidl of de Aldi. Low-budget en ook nog chille kwaliteit!

2. De beste plek om nieuwe mensen te leren kennen

Nieuw in een stad en naast een paar oud klasgenoten ken je nog niemand? Ga naar de KEI-week in augustus! Tijdens deze week kom je terecht in een KEI-groepje waarmee je een week optrekt en de stad ontdekt. Heb je de KEI-week gemist? Je kan je altijd aansluiten bij verschillende studentenverenigingen of studieverenigingen in de stad. Bekijk hier een lijst van alle studentenverenigingen!

3. De beste plek om te sporten

Zin om te sporten na zo’n lange collegedag? Bij de ACLO op het Hanze terrein kun je voor €60,- per jaar sporten! De ACLO geeft je verschillende mogelijkheden, zo kun je zelf sporten in de sportschool, gaan zwemmen in het zwembad of een cursus volgen voor een véél lager bedrag dan een normale cursus! Wil jij dus graag sport oppakken na de zomer? Probeer het bij de ACLO!

4. De beste plek om bij te kletsen met oude klasgenoten

Oude klasgenoten tref je geregeld in Groningen, en dan is het leuk om ergens met een bak koffie bij te kletsen. In Groningen stad zitten verschillende koffietentjes waar je lekker kunt relaxen met heerlijk eten en goede koffie! Vooral in de binnenstad zijn deze koffietentjes overal te vinden, maar buiten de binnenstad kom vele tegen! Eerder schreef ik over de leukste koffietentjes van Groningen!

5. De beste plek om te studeren

Toen ik begon met studeren in Groningen leerde ik de tentamens vanuit mijn studentenkamer. Maar ik merkte meteen dat ik door allerlei factoren werd afgeleid. Ik hoorde van klasgenoten dat je in de bieb veel beter kunt leren. Voor HBO’ers is het het beste om bij Groninger Forum te leren, en voor de studenten van de uni heb je altijd toegang tot de UB.

Na al deze tips zul je het begin van je studietijd sowieso overleven! Weet je nog meer tips? Laat het ons weten!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op