← Terug naar overzicht

Originele baantjes in Groningen

Wat zijn bijzondere baantjes in Groningen? En hoe kun je zo’n baantje bemachtigen? Lees onze blog!

Stadgids

Groningen barst in de lente en zomermaanden van de Duitse, Nederlandse en anderstalige toeristen. Redenen genoeg voor de VVV om Groningse gidsen in te huren die deze nieuwsgierige toeristen informatie te vertellen over de hotspots in ons mooie stadje. Dus weet jij iets over de geschiedenis van Groningen en heb je een goede babbel? Ga langs bij de VVV en vraag of zij nog mensen zoeken!

Barista

Koffietentjes zat in Groningen, en om die draaiende te houden zijn er heel wat barista’s nodig. Maak de lekkerste koffie en laat anderen mensen hier van genieten! Wanneer je solliciteert bij een koffietentje wordt er soms een barista opleiding aangeboden, waarna jij een certificaat krijgt. Wie wil nou geen barista certificaat?

Taxi chauffeur

Heb je je rijbewijs en heb je chille sociale skills? Ga dan aan de slag als taxi chauffeur in Groningen. Rij van de Grote Markt naar het Hoofdstation, of van Zernikeplein naar de Vismarkt, heel Groningen komt voorbij. Niet alleen de routes zijn tof, ook de mensen die je tegenkomt zijn zakenmannen, uitgaanspubliek of dagjesmensen!

Bijles geven

Als student heb je de gehele middelbare school doorlopen en ben je eindelijk klaar met die oneindige wiskundesommen en Franse woordjes. Maar er zijn nog genoeg middelbare scholieren die hier nog tegenaan lopen. Jij kunt ze helpen en het leven een beetje makkelijker maken. Zij krijgen goede bijles en jij krijgt er ook nog geld voor, win-winsituatie!

Mystery shopper

Winkelen en vervolgens geld krijgen? Mystery Shopper is een bijbaan waarbij je de klantbeleving van bepaalde winkels onderzoekt. Door een winkel binnen te gaan en hier verschillende artikelen te kopen kun jij als klant een oordeel geven over de winkelervaring.

Sociale media marketeer

Veel bedrijven in Groningen zijn op zoek naar jonge studenten die wel iets weten van Instagram en Facebook. De ‘ouderen’ in het bedrijf zijn namelijk niet optimaal op de hoogte van alle nieuwe snufjes in deze app. Zet op Instagram een Story online, plaats een Facebook-bericht en analyseer de gegevens van gebruikers van het product! Win-win voor jou en het bedrijf!

Kijk op onze GroningenStudentenstad voor de beste vacatures, en vind daar misschien wel je droombijbaan!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden