← Terug naar overzicht

Winkelen in Groningen: je studentenkamer betaalbaar inrichten

De meesten zijn ondertussen druk bezig met het transformeren van hun studentenkamer. Daarom zijn hier vijf winkels waar je voor weinig geld leuke meubels en accessoires kan kopen.

Mamamini

Goedendoelenkringloop Mamamini is een begrip onder de studenten in Groningen. Je kan hier terecht voor van alles en nog wat; kasten, banken, tafels, koelkasten en ga zo maar door. Daarnaast hebben ze ook kleinere huishoudelijke dingen zoals pannen en servies, en hebben ze dingen om je kamer sfeer te geven zoals lampen, kleden en bloempotten. Naast dat de tweedehands spullen lekker betaalbaar zijn, gaat het geld dat je uitgeeft ook nog eens naar een goed doel in Groningen. Nog meer reden om eens langs te gaan bij een van de drie winkels.

Adressen: Noorderbinnensingel 100 (Noorderplantsoen), Helper Oostsingel 29 (Helpman) en Damsterdiep 307

Ikea

Ikea staat natuurlijk bekend om haar betaalbare maar stijlvolle meubels. Het is dan ook ideaal dat Groningen een Ikea op fietsafstand van het centrum heeft. Ook als je geen auto tot je beschikking hebt, is de Ikea in Groningen daarom een goede optie; ze verhuren zelfs een bakfiets voor maar €2,50 per uur.

Adres: Sontweg 9

Jysk

Als je besluit om naar de Ikea te gaan, kan je gelijk een bezoekje brengen aan de Deense meubelwinkel Jysk. Jysk had al een vestiging in Groningen, maar heeft in augustus haar tweede winkel geopend aan het Sontplein. Ondanks dat Jysk misschien minder bekend is dan de Ikea, zijn de prijzen vergelijkbaar. Ook hier kan je terecht voor alles wat je nodig – en laten we eerlijk zijn, soms niet echt nodig – hebt voor je kamer.

Adres: Sontplein 1

Sostrene Grene

Iets anders dan de voorgaande winkels is het schattige Sostrene Grene. De Deense winkel met de moeilijk uit te spreken naam, bevindt zich midden in het centrum en is altijd leuk om even naar binnen te lopen. Toch weten veel studenten niet dat je hier terecht kan voor een (beperkt) aantal mooie meubels zoals stoelen, tafels en kleden tegen een betaalbare prijs. In het algemeen zijn de producten verfijnd en hebben ze iets elegants, wat ze een luxe uitstraling geeft. Het assortiment wisselt vaak en elk seizoen komen er nieuwe producten bij en gaan er oude producten weg. Het is daarom wel zo dat je niet te lang moet twijfelen over het wel of niet kopen van dat ene product.

Adres: Grote Markt 43-44

Dille en Kamille

Voor kleinere dingen om je kamer op te fleuren, en voor huishoudelijke dingen zoals servies en theedoeken kan je terecht bij Dille en Kamille. De producten die ze hier hebben zijn simpel en gemaakt van natuurlijke materialen. Ook is Dille en Kamille een goede plek voor het kopen van mooie plantjes die ook nog eens goed zijn voor de lucht in je kamer. Een deel van hun winkel is toegewijdt aan koffie- en theeproducten, waar je ook lekker aan de grote houten tafel kan gaan zitten om in alle rust wat te drinken.

Adres: Grote Kromme Elleboog 18-20

Dit waren vijf winkels waar je zowel terecht kan voor grotere meubels als voor kleinere accessoires om je kamer op een betaalbare manier in te richten. Heb je nog meer tips om je kamer met een beperkt budget in te richten, laat het ons weten!

Meer studentennieuws

bomen planten
Nieuwe mensen ontmoeten in Groningen, vrienden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden