← Terug naar overzicht

De leukste wintervakanties met een studentenbudget

Na een paar maanden studeren voelt de zomervakantie alweer eindeloos ver weg. Gelukkig kun je in de winter ook genieten van heerlijke vakanties of weekendjes weg. In deze blog lees je welke wintertrips mogelijk zijn met een studentenbudget.

Huur een Airbnb

Je kunt een vakantie zo goedkoop maken als je zelf wilt! Een van de goedkoopste opties is het huren van een Airbnb. Als je niet al te strenge eisen hebt, vind je zo een leuk huisje in een pittoresk dorpje of bijvoorbeeld in de Ardennen. Juist in de winter maakt de locatie niet zo veel uit. Je kunt ervoor kiezen om je dikke jas aan te trekken en erop uit te gaan, maar knus binnen zitten is in deze tijd van het jaar ook heel leuk! Neem lekkere snacks mee, pak je zachtste pyjama in en vermaak je met spelletjes of een filmavondje. Zo kun je een superleuk vriendenweekend in een Airbnb hebben!

Ga op wintersport

Wintersportvakanties zijn al snel erg duur. Gelukkig zijn er ook wat deze vakantie betreft verschillende mogelijkheden om de kosten te beperken. Zo is het slim om te boeken via een studentenreisorganisatie, zoals Husk of Skifest. Daarnaast is het natuurlijk je eigen keuze hoe luxe je de vakantie wilt hebben. Een klein appartementje lijkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar het is een stuk goedkoper (en ook best knus). Heb je nog ruimte over in je koffer? Dan kun je makkelijk geld besparen door wat boodschappen van thuis mee te nemen. Supermarkten in de bergen zijn vaak erg duur. Een pak pasta of pot pindakaas meenemen kan hierdoor behoorlijk wat schelen! Eerder schreef Maya een blog met nog meer tips voor een goedkope wintersportvakantie!

Oost-Europa

Oost-Europa is een ideale vakantiebestemming wanneer je weinig geld hebt. Zowel reis, verblijf als activiteiten en boodschappen op bestemming zijn goedkoop. In de zomer kan het hier heel heet worden, maar in de winter koelt het hard af. Zorg dus wel dat je goed voorbereid bent wat betreft warme outfits. Vooral Praag is een supermooie (maar koude) stad in de winter!

Meer studentennieuws

woonkamer
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden