← Terug naar overzicht

Bezienswaardige kerstmarkten in Groningen

Het is de tijd dat kerstliedjes zonder schaamte geluisterd - een meegezongen - mogen worden. Wat betekent dat het ook weer tijd is voor kerstmarkten. Zoals altijd is er weer veel te zien in Groningen, maar ik heb de mooiste en meest interessante kerstmarkten voor je uitgezocht!

WinterWelVaart

Van 20 tot en met 22 december is er WinterWelVaart. Eigenlijk is WinterWelVaart veel meer dan alleen een kerstmarkt. Je kan er namelijk zowel overdag als ’s avonds verschillende dingen bezoeken en bekijken. Er zijn veel muzikale optredens, vaak is er een poëzieprogramma, workshops, lezingen en rondvaarten. Ook liggen er negentien historische schepen. Ondanks dat het programma vooral gericht is op kinderen en ouderen, is deze kerstmarkt zeker een bezoekje waard. De boten zijn ’s avonds prachtig verlicht, wat het een gezellige en romantische plek maakt (ook ideaal voor een date). De kleine marktkraampjes staan op de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A, dus er even langs lopen terwijl je de boten bewondert is zeer aan te raden.

Vegan Kerstmarkt

Ook heb je in een stad als Groningen een vegan kerstmarkt. Deze markt wordt gehouden op 22 december in het volledig duurzaam gebouwde EM2 Venue, wat wel iets verder van het centrum ligt. Ze hebben zowel een binnen- als buitenlocatie waar je vegan glühwein, warme chocolademelk en eten kan halen bij een van de vele foodtrucks. Binnen kan je luisteren naar live muziek of langs de daadwerkelijke markt lopen, waar ze duurzame kerstcadeaus en andere dingen verkopen.

Kerstmarkt Groningen

De klassieke Kerstmarkt Groningen wordt gehouden in de Martinikerk op 14 december. Een toplocatie voor een kerstmarkt; midden in het centrum en het licht door de gebrandschilderde ramen draagt ongetwijfeld bij aan de gezellige sfeer. Die sfeer hebben ze een beetje overgenomen van de Duitse kerstmarkten en alles wat je op een klassieke kerstmarkt verwacht, is dan ook aanwezig.

Er zijn nog meer kerstmarkten in Groningen, maar dit zijn wel de markten die eruit springen op verschillende manieren. Welke je ook bezoekt, ik wens je veel plezier en een fijne kerst!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden