← Terug naar overzicht

Zo kom je zonder kleerscheuren uit je stapavond

stappen trapleuningen

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht heb je misschien toch wat goede voornemens voor 2020. Meer sporten is zó 2017 dus tijd voor een nieuwe variant. Wat dacht je van minder vaak super dronken worden, minder heftige katers én minder botbreuken, schaafwonden en gescheurde enkelbanden? Dit moet natuurlijk niet ten koste van het plezier én bier gaan, maar er zijn andere voorbereidingen die je kan treffen om er minder ellendig aan toe te zijn. Wij hebben een paar makkelijk toepasbare tips voor je opgeschreven!

Kies voor goede schoenen

Allemaal leuk en aardig dat je er tiptop in orde uit wilt zien tijdens je avondje stappen, maar dames: zijn die megahoge naaldhakken écht nodig? Er zijn ook prachtige schoenen die wat steviger zijn en je veiliger van A naar B krijgen. Voor de mannen raden we je aan om te gaan voor schoenen die een beetje tegen een stootje kunnen. Zoals je weet verdwijnt de helft van alle biertjes richting je vloer waardoor je schoenen aan het einde van de avond doorweekt van het bier zijn. Tegenwoordig zijn schoenen met een suède stof helemaal in, maar het is niet verstandig om die aan te trekken tijdens je avondje uit. Ga voor bijvoorbeeld Converse All Stars, deze gooi je namelijk gewoon de wasmachine in!

Blijf focussen

We blijven het zeggen, maar blijf je focussen! Let op waar je je voeten neer zet. Als je misstapt, kun je op straat hard vallen, maar je valt nog harder van een trap als je eventjes niet goed oplet. Er is daarom één ding dat je je altijd moet onthouden: altijd trapleuningen vasthouden! Als je van de trap af valt... Dan ben je verder van huis, een vriendin van mij scheurde eens aan beide kanten haar enkelbanden toen ze dronken van een trap naar beneden stortte. Daar ben je wel eventjes zoet mee helaas.

Leg een goede bodem

We weten het allemaal, maar toch doen we hier niet altijd aan. Maar het leggen van een goede bodem is erg belangrijk als je niet een strompelend hoopje ellende wilt zijn vannacht. Ga voor een lekkere hollandse stamppot, schuif een extra dikke pizza in de oven of eet een goed gevulde pasta. Mocht je halverwege de avond trek krijgen is het verstandig om hier gehoor aan te geven, dus haal onderweg naar de kroeg maar een frietje op bij de plaatselijke patatboer. Je bent jezelf morgenochtend dankbaar, geloof mij maar ;-)!

Heb je toch een goede kater te pakken de dag erna? Dan zijn dit de beste anti-kater ontbijtjes!

Meer studentennieuws

https://unsplash.com/photos/ZLTlHeKbh04
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden