← Terug naar overzicht

Geld besparen in januari

De gezelligste maand van het jaar is helaas weer voorbij. Sinterklaas is weer het land uit, de kerstboom is weer naar zolder, en het nieuwe jaar is gestart. Naast dat dit de gezelligste maand van het jaar is, is het vaak ook de duurste. Twee Sinterklaascadeautjes voor je neefjes, kerstcadeautjes voor de familie, surprisecadeautjes voor je teamgenoot, en ga nog maar even door. In januari is het voor velen een maand om op je geld te letten en alvast te sparen voor de zomer, wij geven je een aantal tips!

Maak ongebruikte producten op

Iedere student heeft wel producten in huis die maar niet gebruikt worden. Een pak kruiden voor Oosterse wok? Een pot met een aparte saus? Ondanks dat de verleiding groot is om gewoon wat makkelijks en bekends te koken, is het slim voor je portemonnee om ook deze producten eens op te maken. Zo gaan ze niet over datum en je kan een deel van je boodschappenlijstje schrappen omdat je deze al thuis hebt!

Kook grotere porties

Vaak zijn eenmansporties in verhouding veel duurder dan wanneer je voor meer personen kookt. Wellicht kan je de kosten samen delen met huisgenoten waardoor je minder voor je maaltijd betaald dan normaal. Daarnaast zullen je huisgenoten heel blij met je zijn gezien ze zelf niet hoeven te koken! ;) Mochten meer huisgenoten enthousiast zijn over jouw besparingsmethode, dan kunnen jullie samen ook een boodschappenpot voor het avondeten maken. Iedereen kan geld in leggen wanneer die gene mee eet, en je kan dan om de beurt koken. Extra voordelig en natuurlijk erg gezellig!

Mocht je toch voor jezelf moeten koken, kook dan alsnog meer dan voor een persoon. Kies dan voor een familiepack, vaak staat op de verpakking aangegeven voor hoeveel personen het recept is, meestal is dat 4. Doe het eten dat je overhebt in een bakje en vries deze in. Zo bespaar je geld en heb je altijd wat achter de hand als je geen tijd hebt om te koken!

Houd aanbiedingen bij

Dé gouden tip: houd de aanbiedingen en folders bij! Bekijk wat je wil gaan eten en check even snel of dit ergens in de aanbieding is, dit kan je zo vele euro’s schelen door alleen een stukje om te fietsen! Koop bijvoorbeeld cola en shampoo als multipacks in de aanbieding, vaak heb je dan 2 voor de prijs van 1. Hier check je eenvouding alle aanbiedingen in Zwolle!

De Action

Dit is toch wel het paleis als het gaat om koopjes. Standaard dingen die je toch wel nodig hebt kun je hier goedkoop inslaan zoals grote verpakkingen wasmiddel en wasverzachter. Ook kun je goed slagen in schoonmaakmiddelen en schoonmaakdoekjes. Je betaalt hier vaak een stuk minder voor dan in supermarkten, terwijl het vaak gewoon dezelfde merken zijn! Ook kan je goed besparen op verzorgingsproducten zoals deodorant en shampoo zoals van Dove en en AXE. Ook kun je hier veel goede merkloze artikelen kopen voor een voordelig prijsje zoals borden, glazen, wcpapier en vuilniszakken. In Zwolle zijn 3 Actions te vinden, zo is er dus altijd wel een in de buurt! De Action aan de Vechtstaat ligt het centraalste in de stad.

Ook binnenshuis studeren scheelt je geld, maar mocht je tóch de deur uit willen: dit zijn de beste studeerplekjes in Zwolle!

Meer studentennieuws

sportieve buitenactiviteiten Groningen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden