← Terug naar overzicht

Leuk: Valentijnsdag in Groningen

Daten in Groningen

Ideeën voor dates zijn vaak moeilijk te bedenken. Als student wil je vaak ook nog een betaalbare date, of als je iets te vieren hebt met je partner, juist een iets luxere date. Wat je ook wil, hier lees je over verschillende dates voor elk budget.

Valentijnsdag in Groningen - Budget: 0 – 10 euro

Groningen is een prachtige stad, en er is genoeg om samen te zien en te doen. Als het mooi weer is kan je gaan wandelen in het Noorderplantsoen. Ook kan je gewoon een wandeling door de stad maken, of de Martinitoren beklimmen voor €4,50. Als je volledig gratis van het uitzicht over de stad wil genieten, kan je naar de top van het Forum. Daarnaast kan je voor minder dan 10 euro prima in de stad koffie drinken bij een van de leukste koffietentjes van Groningen of lunchen. Een van mijn favoriete plekken om te lunchen is Jaxon’s in de Oude Kijk in Het Jatstraat. Je kan daar voor €5,50 je eigen menu samenstellen inclusief soep, luxe belegd broodje, en een drankje. Als jij of je date van koken houdt, kan je ook prima samen thuis koken of iets bakken. Wil je iets betaalbaars én origineels doen, dan kan je een rondleiding door distilleerderij Hooghoudt volgen. Voor €9,50 krijg je een rondleiding, welkomstdrankje, en twee consumpties. De mensen hebben veel kennis en passie voor hun werk, en willen jou en je date alles laten zien, proeven en vertellen

Cocktails drinken. Budget - 10 – 30 euro

Wanneer je graag ’s avonds een drankje wil nemen in de stad, krijg je toch al wel snel een iets prijzigere date. Denk bijvoorbeeld aan speciaalbier drinken bij de Pintelier of bij Proeflokaal Mout, waar ze alleen Nederlandse bieren schenken. Als je liever cocktails drinkt, kan je bijvoorbeeld naar de cocktailbar van Mr Mofongo, die in 2017 werd verkozen tot ‘beste cocktailbar van Nederland’. Hier is een cocktail drinken een hele beleving, waarbij een robotarm de juiste likeuren pakt uit de acht meter hoge likeurenkast. Voor een actievere date kan je ook gaan poolen, air hockey of tafelvoetbal spelen bij Allround 050.

Creatieve date. Budget - 30+ euro

Voor de creatieve mensen is een ArtNight workshop een superleuk en origineel idee. Dit is een 2-uur durende schilderworkshop die je in een klein groepje volgt. Alle materialen worden geregeld, en aan het eind mag je je werk mee naar huis nemen. De meeste workshops worden in het Student Hotel of Hotel Schimmelpenninck Huys gegeven, waar je lekker kan schilderen terwijl je een drankje drinkt.

Wat je ook gaat doen, en hoeveel het ook kost, ik wens je veel plezier met daten in Groningen!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op