← Terug naar overzicht

Nieuwe mensen leren kennen in Groningen

Nieuwe mensen ontmoeten in Groningen, vrienden

Mensen zeggen vaak dat je de meest hechte en lange vriendschappen opbouwt tijdens je studententijd. Super leuk, maar het kan eng zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Daarom heb ik een aantal plekken en manieren in Groningen waar je nieuwe vrienden kunt vinden.

Nieuwe mensen ontmoeten, waarom?

Studenten kunnen verschillende redenen hebben om nieuwe mensen te willen leren kennen. Sommigen zijn net begonnen met hun studie in een nieuwe stad en studentenkennen (haast nog) niemand. Anderen hebben gewoon behoefte aan andere mensen of een verfrissende omgeving. Ook kan het zijn dat je je eenzaam voelt. Dit is niet zeldzaam of erg, en steeds meer studenten hebben te maken met eenzaamheid. Wat je beweegredenen ook zijn, Groningen heeft veel opties om nieuwe mensen te leren kennen die bij jou passen.

Studieverenigingen

De meeste studenten zijn sowieso lid bij hun studievereniging voor de kortingen op studieboeken of samenvattingen. Toch kan je je ook heel actief inzetten voor je studievereniging door een commissie of bestuursjaar te doen. Afgezien van studie gerelateerde evenementen, organiseren ze vaak ook borrels of activiteiten buiten de studie om. Dit is het moment om je studiegenoten beter te leren kennen.

Studentenverenigingen

Het kan ook zijn dat je graag bij een vereniging zit die niet direct met je studie te maken heeft, bijvoorbeeld bij een van de gezelligheidsverenigingen. Binnen Groningen worden deze ook gewoon studentenvereniging genoemd. Studentenverenigingen draaien voor een groot deel om ontspanning en gezelligheid met vrienden, maar kunnen je ook helpen met het ontwikkelen van vaardigheden en het opbouwen van een netwerk. Het is in ieder geval een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen. Zo ben ik zelf in mijn eerste jaar lid geworden van studentenvereniging Unitas S.G., waar ik ontzettend veel nieuwe mensen heb leren kennen en heel veel vrienden heb gemaakt. Unitas S.G. heeft ongeveer 250 leden. Dit betekent dat je afgezien van je vrienden in je lichting, jaarclub, dispuut commissie(s) en/of genootschap, bijna iedereen wel kent. Dit is natuurlijk niet zo bij alle verenigingen, maar welke bij je past hangt erg af van wat je zelf wilt natuurlijk.

TIP: let erop dat je je bij veel studentenverenigingen alleen in kan schrijven tijdens de KEI-week.

Andere verenigingen

Afgezien van de studentenverenigingen, heb je ook nog religieuze studentenverenigingen, sportverenigingen, en verscheidende andere verenigingen waar je je bij kan aansluiten. Het mooie van de verenigingen in Groningen is dat er voor iedereen wel wat interessants bij zit. Daarnaast kan je vaak zelf kan bepalen hoe actief je je voor de vereniging inzet. Op die manier kan je ze goed combineren met studeren, werken, andere hobby’s of zelfs met meerdere verenigingen.

Cultureel Studenten Centrum Usva

Een andere manier om mensen te leren kennen is door het volgen van een cursus van Cultureel Studenten Centrum Usva. Ze focussen zich op culturele activiteiten gericht op beeldende kunst, mode, yoga, dans, drama, film, fotografie, muziek, en schrijven en spreken. De cursussen zijn niet gratis, maar het precieze bedrag verschilt per cursus.

Eetclub

Als je van koken en eten houdt, kan je nieuwe mensen leren kennen via de website van Eetclub. Je kan een profiel aanmaken en daarmee reageren op oproepen van anderen die ook op zoek zijn naar mensen die hun passie voor koken of eten delen, of gewoon voor de gezelligheid. Je kan ook zelf een oproep plaatsen. Omdat je een profiel aanmaakt met persoonlijke informatie en interesses, kom je vast iemand tegen die hetzelfde leuk vindt als jij.

Veel succes en vooral heel veel plezier met het ontmoeten van nieuwe mensen die jouw tijd in Groningen nog mooier maken! Wil je met je nieuwe vriend of vriendin een kopje koffie drinken? De beste koffie van Groningen vind je hier!

Meer studentennieuws

https://unsplash.com/photos/ZLTlHeKbh04
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden