← Terug naar overzicht

Bijbaan Groningen: met deze tips vind je er een!

meisje op zoek naar werk

Het studentenleven is niet altijd even goedkoop. Veel studenten kiezen dan ook voor een bijbaan naast hun studie. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een bijbaan in Groningen, dus soms is het lastig om te ontdekken wat het beste bij jou past. Ook kan het sollicitatieproces best lang duren en kan het voorkomen dat je niet meteen wordt aangenomen. In deze blog geef ik je tips om snel een leuke bijbaan in Groningen te vinde als student!

Tips bijbaan Groningen

Bedenk eerst waar je interesses liggen. In Groningen zijn ontzettend veel bijbanen te vinden; van winkelmedewerker tot achter de bar staan op evenementen. Het belangrijkste is dat jij plezier hebt in je werk. Daardoor blijf je gemotiveerd om je werk goed uit te voeren. Zoek dus een bijbaan in Groningen die je echt leuk lijkt en bij je past!

Zet daarnaast het aantal uren dat je wil werken voor jezelf op een rijtje. Veel studenten zijn druk en hebben alleen in het weekend tijd voor een bijbaan. Misschien wil jij juist het weekend vrij houden en zoek je iets voor in de avonduurtjes na college. Meestal geven vacatures goed aan voor welke dagen en hoeveel uur ze mensen zoeken. Zo niet? Dan kan je dit altijd even vragen tijdens je sollicitatie.

Sollicitatiebrief

Als je een leuke vacature op het oog hebt, is de volgende stap een goede sollicitatiebrief en een mooi cv opsturen. Kijk eerst naar welke toon er in de vacature is gebruikt. Dit kan per bedrijf erg verschillen en geeft meteen een beeld van het bedrijf. Als je solliciteert op een bijbaan in een lokale horecagelegenheid kan de toon veel losser en vriendelijker overkomen dan wanneer je solliciteert op een studiegerelateerde bijbaan die wat serieuzer is. Pas de schrijfstijl van je motivatiebrief hierop aan. Noem daarnaast je sterke punten en let daarbij vooral op eigenschappen die bij de functie passen.

CV

Zorg dat je cv overzichtelijk is. Een werkgever wil alles in één oogopslag kunnen zien. Probeer dus je cv op een A4'tje te zetten. Daarnaast heb ik gemerkt dat je eerder op gesprek wordt uitgenodigd als je een foto op je cv hebt staan. Gebruik een professionele foto met een rustige achtergrond waarop je lacht. Zo ziet de werkgever meteen met wie ze te maken hebben! Zet verder alleen relevante werk- en schoolervaring op je cv. Vergeet niet je persoonsgegevens, zoals je adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres, zodat de werkgever contact met jou kan opnemen. 

De bijbaan in Groningen die bij jou past

Er zijn veel sites die een overzicht bieden van de nieuwste vacatures voor een bijbaan in Groningen. YoungCapital is vooral gericht op studentenwerk. Via deze site kan je direct solliciteren op een bijbaan in Groningen of je kan je inschrijven. Dan krijg je direct een berichtje wanneer er een vacature geplaatst is die bij jou past. Op sites als Indeed en de Nationale Vacaturebank kan je ook (bij)banen vinden. Vaak zijn dit vacatures voor verkoopmedewerkers en weekendhulpen in winkels.

Als jij sporten en werken wil combineren, kan je denken aan een baantje als bezorger. In Groningen maakt bijna elk restaurant wel gebruik van bezorgers op de fiets. Denk aan de oranje jasjes van Thuisbezorgd, de groene tassen van UberEats en de rode shirts van Fooddrop. Al deze bedrijven zoeken regelmatig nieuwe fietsers. Daarnaast bezorgen veel bedrijven ook vanuit hun eigen zaak, zoals pizza- en sushi-restaurants. Houd dus ook hun website in de gaten als je liever voor een bepaald restaurant aan de slag gaat.

Je kan ook denken aan een studiegerelateerde bijbaan of een originele bijbaan als studentchauffeur of mystery shopper. Heb je een favoriete bar of lievelingsrestaurant waar je graag komt? Daar kan je best een keer binnenlopen en vragen of ze nog mensen zoeken. Grote kans dat het antwoord ja is!

Groningen heeft dus genoeg leuke, bijzondere en variërende bijbaantjes. Ik hoop dat je een leuke bijbaan in Groningen vindt die bij je past!

Bijbanen en Stages in Groningen Studentenstad e.o.

Selecteer hieronder de stad en type bijbaan.

Stagiair Marketing - Stöpler

Pagina's

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Groningse biertjes
Abonneren op

Lees ook

bijbaan voor studenten
Holland Security Group werken
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden