← Terug naar overzicht

4x de leukste 1 april grappen!

inflatable donut

De dag die je op de basisschool onsterfelijk kon maken door de beste grap met de juf uit te halen, maar door de jaren heen toch een beetje zijn waarde verliest: 1 april. Omdat deze traditie weer voor de deur staat, ben ik op zoek gegaan naar de beste studentengrappen. Binnenkort op kamers? Wees voorbereid en lees snel verder wat de leukste 1 april grappen zijn!

Smirnoff Ice (iemand icen)

Dit is een combinatie tussen een drankspel en een grap. In menig studentenhuis wordt het spel gespeeld en als je er niet ingetrapt bent, ben je eigenlijk geen waardig lid van het huis. Iemand icen werkt als volgt. Het is heel makkelijk: iemand koopt een flesje Smirnoff Ice (ja, dat drankje waarvan het vroeger echt stoer was om te drinken) en verstopt het op een onmogelijke plek in het huis. Hoe gekker, hoe beter. Degene die de fles als eerste vindt, moet deze in één keer opdrinken. Let op: er moet wel iemand anders als 'getuige' bij zijn, anders kan de vinder de fles weer op een andere plek verstoppen. Vooral leuk als je huisgenoot een belangrijk tentamen heeft ;).

Ben je nog hard op zoek naar een huis met huisgenoten om grappen mee uit te halen? Lees dan ook eens onze tips om een kamer te vinden!

Grasmat in kamer

Mocht er een slot op je kamerdeur zitten, wees dan vooral niet bang om deze te gebruiken als je een tijdje niet thuis bent. Voor je het weet staat je kamer vol met plastic bekertjes of ben je na je vakantie nog drie dagen bezig met het verwijderen van post-it's. Op zoek naar een iets originelere grap? Denk eens aan Sterrenkers. Dit plantje heeft niet veel nodig om uit te groeien tot een grasmat waar ze in de Johan Cruijff Arena jaloers op zijn. Zet gewoon de verwarming iets hoger en gebruik een klein beetje water. Jouw huisgenoot zal zich bij thuiskomst wanen in een indoor Amazonegebied. Als jouw huisgenoot dus een paar dagen niet thuis is, is dat de perfecte 1 april grap om uit te halen!

Zwembad in kamer

Een andere leuke 1 april grap om uit te halen, is bij je huisgenoot een zwembad maken in zijn/haar kamer! Het is een behoorlijke klus, maar je gaat gegarandeerd genieten van het eindresultaat. Je legt een groot zeil (zo'n bouwzeil) onder alle meubels en zorgt dat er genoeg doek is, zodat het ook omhoog loopt langs de wanden. Vervolgens zet je alle meubels op kratten bier, hardplastic bekers of iets anders, zodat het niet op de grond staat. Dan laat je behoorlijk wat water in het doek lopen en heb je een zwembad in de kamer. Voor een extra hilarisch effect leg je ook verschillende opblaasdieren in het 'zwembad' (hoe groter, hoe beter natuurlijk)! Let wel op dat je zorgt voor een goed zeil, want je wilt natuurlijk niet dat jij de schuld krijgt van waterschade in het studentenhuis ;).

Grappen met de deur van studentenkamer

De kamerdeur is bij veel studentengrappen het lijdend voorwerp. Je staat er niet bij stil hoe belangrijk die houten plank met twee scharnieren eigenlijk is. Stel dat je haast hebt voor college of een belangrijke sollicitatie, dan is het toch balen als je ineens niet meer door dat gat in je muur heen kan. De meest diverse materialen worden gebruikt om de deur te barricaderen: van de lege bierkratjes van de afgelopen tijd tot duct tape. Maar als jouw huisgenoten echt op dreef zijn, wil het ook nog weleens gebeuren dat je helemaal geen deur meer hebt. Tja… daar gaat je privacy als je eindelijk die leuke chick hebt geregeld. 

Denk je dat je klaar bent om op kamers te gaan? Check dan ook even deze survivaltips in een herenhuis!

Meer studentennieuws

woonkamer
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden