← Terug naar overzicht

De leukste hardlooproutes in Groningen

rennen

In Groningen zijn ze overal: hardlopers. Hardlopen is dan ook een leuke en makkelijke manier om fit te blijven en tegelijkertijd wat van de stad te zien! In Groningen zijn ontzettend veel plekken waar je lekker kan rennen. In deze blog zet ik de leukste hardlooproutes in Groningen voor je op een rijtje.

Hardlopen

Het is vaak lastig om een nieuwe sport op te pakken. De een zweert bij de sportschool, terwijl de ander lid is van een sportvereniging. Hardlopen is een makkelijke manier om gezond te blijven en de kosten voor sporten laag te houden. Als je hiermee aan de slag wil, is het belangrijk dat je goede hardloopschoenen hebt. Deze sportschoenen moeten ondersteuning geven en je stappen dempen, zodat je knieën niet overbelast raken. Daarnaast is het verstandig om hardloopkleding voor warm en koud weer te hebben. Tijdens koud en regenachtig weer is thermokleding aan te raden. Zweet wordt dan goed afgevoerd, maar je blijft ook warm genoeg. In de zomer is het juist handig om luchtige shirtjes en broeken te dragen die het zweet niet vasthouden.

Hardlopen in het Noorderplantsoen

Na al deze voorbereidingen is het tijd voor het echte werk! Er zijn ontzettend veel leuke hardlooproutes in Groningen. Het Noorderplantsoen is het bekendste park van Groningen en daarom zijn daar ook veel hardlopers en wandelaars. Een rondje door dit plantsoen is ongeveer 2,5 kilometer als je het verharde pad volgt. Er zijn ook veel onverharde paadjes en heuvels, waardoor je je workout zo lang kan maken als je wil. Het park in hartje Groningen is in alle seizoenen mooi, maar in de zomer is het ook nog eens erg druk bezocht. De sfeer werkt motiverend om verder te lopen. Aan het einde van je sessie kan je dan meteen neerploffen voor een barbecue!

Hardlopen in het Stadspark van Groningen

Het Stadspark is een stuk groter dan het Noorderplantsoen en daardoor beter geschikt voor een langer rondje. Er lopen veel verharde en onverharde weggetjes door het park. Als je deze met elkaar afwisselt, kan je zo een rondje van 6 kilometer maken. Ook is er een parcours aangelegd rond de vijver dat ongeveer een kilometer lang is.

Hardlopen in Kardinge

Op ongeveer 25 minuten fietsen van het centrum van Groningen ligt recreatie- en natuurgebied Kardinge. Het is een prachtig gebied en ook een handige plek om te trainen als je mee wil doen aan de 4 mijl van Groningen. Kardinge heeft namelijk een trainingsparcours. Dit parcours is 6,4 kilometer, oftewel 4 mijl, lang en elke 100 meter staat op de weg aangegeven zodat je precies weet hoeveel je al gelopen hebt.

Hardlopen bij het Paterswoldsemeer

Het Paterswoldsemeer is vaak erg druk, maar ook een van de leukste hardlooproutes in Groningen. Zeker als je op zoek bent naar een uitdaging is het de perfecte plek! Een rondje om het hele meer is namelijk zo'n 11 kilometer lang. Je kan hier hardlopen over verharde paden met een mooi uitzicht over het water.

Van Starkenborghkanaal

Als je even tot rust wil komen tijdens je rondje hardlopen, is joggen langs het Van Starkenborghkanaal een echte aanrader. Je loopt langs rijen met bomen met de wind in je haren. Via deze route merk je helemaal niets van de drukte van de stad. Als je heen en terug langs het kanaal is ongeveer 8 kilometer.

Benieuwd waar je nog meer kan sporten in Groningen? Lees dan ook wat de leukste sportactiviteiten in Groningen zijn.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden