← Terug naar overzicht

Vegetarisch en vegan eten (bestellen) in Groningen

vegetarisch eten bestellen

Een van de dingen waar iedereen van kan genieten is goed eten, vooral nu we een tijd niet de deur uit mogen. Hier geef ik je alvast een overzicht van een aantal vegetarische en veganistische restaurants en cafés in Groningen die je na de quarantainetijd echt eens moet bezoeken. Daarnaast lees je hier ook over de vega en vegan restaurants waar je op dit moment kan bestellen of afhalen.

Restaurants

Er zitten een aantal goede restaurants in Groningen die volledig vegetarisch of zelfs veganistisch zijn. Zo heb je biologische veganistische saladebar de Herbivoor aan het Damsterdiep. Hier gebruiken ze alleen biologische seizoensgebonden groentes en fruit. Dit zorgt ervoor de er elke maand wat anders op het menu kan staan. In het algemeen hebben ze verse salades, burgers, wraps, pannenkoeken, verse soep en huisgemaakt gebak. Een ander veganistisch restaurant is Achterwerk in de Oosterstraat. Bij dit restaurant is het ook altijd een verassing wat je krijgt. Letterlijk. Ze hebben namelijk uitsluitend verrassingsmenu’s van drie, vier, of vijf gangen. Je kan daarbij ook kiezen voor een verrassingsdrankarrangement dat elke week veranderd. Als jou dit wat lijkt kan je ze nu al steunen door een cadeaubon te kopen die je kan inwisselen wanneer ze weer open gaan. Zo help je ze tijdens de coronacrisis.

TIP: soms kan je, net als voor Achterwerk, cadeaukaarten kopen bij restaurants om ze te steunen. Kijk daarvoor online bij je favoriete restaurants.

Cafés

In de buurt van het Noorderplantsoen, aan de Verlengde Grachtstraat, zit Mahalo. Niet alleen kan je hier boven of beneden lekker en gezellig koffie drinken, maar je kan er ook tof ontbijten of lunchen. Zo hebben ze voor het ontbijt bijvoorbeeld smoothiebowls, havermout en granola en voor de lunch lekkere tosti’s. Afgezien van de taarten die je er kan krijgen, hebben ze ook veel gezonde opties. Vooral de sappen en smoothies met groenten en fruit zoals spinazie, rode biet, wortel, gember, appel, banaan of bessen. Een ander leuk plekje is huiskamercafé Lui in de Oude Ebbingestraat. Wanneer je ultiem wilt chillen met een lekkere koffie en een stukje taart kan dat hier. Je kan zelfs je mobiel in een sok doen zodat je eens lekker zonder scherm kan praten, een boek lezen, kan tekenen of een spelletje doen. Daarnaast staan er overal plantjes die je kan kopen. Elke derde zondag van de maand hebben ze een luistersessie waarbij er live muziek aanwezig is. Als je op zoek bent naar een goede plek om te borrelen (of dineren), kan je naar café-bistro Kult in de Steenstilstraat. Zo is bijna alles er vegetarisch en hebben ze veel veganistische opties zoals bitterballen, nachos, notenfondue, toetjes, koffies, en veganistische wijn en cocktails.

Bestellen

Veel lokale restaurants hebben het moeilijk tijdens de Corona crisis en hebben daarom extra mogelijkheden om te bestellen of af te halen. Vegetarische restaurants of cafés, of in ieder geval met veel vegetarische opties die bezorgen zijn FLFL, Cook-ing, Wadapartja, the Foodspot, de Groene Stoel en Feel Good. Feel Good bezorgd bijvoorbeeld een vitaminepakket vol met groenten en fruit, of een Feel Good Verwenpakket met huisgemaakte Feel Good producten zoals veggieburgers en brownies.

TIP: omdat de omstandigheden van het coronavirus snel kunnen veranderen, is het mogelijk dat sommige restaurants en cafés hebben besloten om juist wel of niet open te zijn voor bestellen of ophalen. Check daarom eerst de website of Facebook van het restaurant. Naast vega en vegan restaurants heb je nog veel meer opties in Groningen. Bezoek bijvoorbeeld na de coronacrisis eens een van de lekkerste shared dining restaurants, een gezond en betaalbaar restaurant of een van de andere restaurants en barretjes!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden