← Terug naar overzicht

Moederdag 2020: leuke dingen om te doen in Groningen

moederdag

Op zondag 10 mei is het weer tijd om alle moeders en moederfiguren in Nederland in het zonnetje te zetten. Vroeger maakte je een knutselwerkje of gaf je jouw moeder een ontbijt op bed. Nu je student bent, is het misschien leuk om je moeder uit te nodigen in Groningen en haar rond te leiden door jouw studentenstad. Er is genoeg te doen in Groningen!

Toerist in eigen stad

Heb je wel eens de toeristische plekken in Groningen ontdekt? Grote kans dat je moeder Groningen ook nog niet zo goed kent. Tijd dus om de stad nog beter te verkennen! De ideale activiteit ook nu we al weken thuis zitten. Even de benen strekken terwijl je alle verstopte pareltjes van Groningen op zoekt. Zo ligt aan de rand van het stadscentrum de Prinsentuin. De rust die hier heerst is een heel verschil met de drukke stad. Waarschijnlijk iets drukker - denk om de 1,5 meter afstand - maar ook zeker een mooie bezienswaardigheid zijn de Hoger der A en de Lage der A. Dit zijn de namen van de twee kades langs de rivier de A. Er zijn hier constant schepen die af en aan varen. Daarnaast loop je langs 28 rijksmonumenten en 11 gemeentelijke monumenten. Het is alsof daar de oude geschiedenis van Groningen tot leven komt.

TIP: Wil je meer inspiratie op doen? Lees dan de blog van Maaike over hoe je Groningen kan ontdekken als toerist.

Organiseer een picknick

Wil je toch iets speciaals organiseren binnen de coronamaatregelen? Neem je moeder mee naar een van de vele parken in Groningen voor een Moederdag picknick. Maak wat broodjes met je moeders favoriete beleg en neem een fruitsapje mee. Het Noorderplantsoen trekt altijd veel stadjers en studenten. De perfecte plek als je je moeder ook wat van jouw dagelijkse Groningse leven wil laten zien. In Groningen zijn ook rustigere picknick plekken te vinden, zoals het Stadspark. Hier kan je de picknick combineren met een wandeling door het bos. Ook kan je langs het hertenkamp waar je de herten kan voeren.

Neem je moeder mee uit eten

Elke moeder verdient wel eens een verwen uitje. In Groningen zijn ontzettend veel leuke barretjes en restaurants en een aantal van deze eetgelegenheden organiseren elk jaar Moederdag acties. Dit jaar gaat dit helaas niet door. Maar misschien kan je wel lekker eten bestellen. Of nog leuker: knutsel een mooie tegoedbon in elkaar. Als we ons normale leventje weer op mogen pikken neem jij je moeder mee uiteten. Dan hebben jullie beiden iets om naar uit te kijken! Daarnaast zijn er in Groningen ook veel plekken te vinden waar high teas worden georganiseerd. Onder het genot van hapjes en drankjes in jouw favoriete stad kan je jouw moeder helemaal in het zonnetje zetten! Een tegoedbon voor een high tea is natuurlijk ook superleuk!

Wat je ook verzint op deze ietwat vreemde Moederdag; je moeder zal het zeker waarderen. Veel plezier!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden