← Terug naar overzicht

Aangepaste introductieweek Groningen

Introductie Groningen

Vanwege het coronavirus zullen alle introductieperiodes in Groningen in een aangepaste vorm plaatsvinden. Hoe dat in zijn werking zal gaan lees je hier.

KEI-week

De KEI-week zal dit jaar plaatsvinden van 10 tot en met 14 augustus. Het grootste deel van de introductie zal online zijn, waarbij de focus ligt op het informeren van de nieuwe studenten over Groningen en het studentenleven. Net als andere jaren zal je in groepjes van ongeveer 15 aankomend studenten worden ingedeeld en word je begeleid door twee KEI-leiders die al in Groningen studeren. Elke dag zullen er een aantal fysieke onderdelen zijn, waaronder rondleidingen bij studentenverenigingen. De meeste activiteiten zullen echter via een platform van de KEI-week gaan waar je toegang tot krijgt als je je hebt ingeschreven. Elke dag is er bijvoorbeeld een online Q&A. Je kan dan vragen stellen aan studenten- en sportverenigingen die ze live zullen beantwoorden. Vragen stellen aan bekende mensen kan tijdens de online KEI meets….

Gedurende de KEI-week zullen er ook verschillende KEI Talks worden uitgezonden over interessante activiteiten in de stad, duurzaamheid en stress onder studenten. Naast het middagprogramma kan je ’s avonds ook een aantal keer een talkshow bekijken waarbij gasten langskomen om te vertellen over het Groningse studentenleven en andere dingen. Als afsluiter van de introductieweek kan je meedoen aan de KEI Quiz: The Magical Final. Je kan dan online meespelen door vragen te beantwoorden over Groningen en het studentenleven, waarbij je ook prijzen kan winnen. Voor het programma van de KEI-week en de specifieke tijden kan je het beste de site van de KEI-week in de gaten houden.

Tip: De meeste verenigingen en organisaties zullen ook hun eigen (online) activiteiten organiseren. Als je ergens interesse in hebt is het dus handig om die verenigingen op social media te volgen en hun website in de gaten te houden, ook voor meer informatie over hoe hun introductie of ontgroening van 2020 zal plaatsvinden.

Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool

Het nieuwe academische jaar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zal starten met een digitale opening op 31 augustus 2020. Ze gaan ervan uit dat het begin van het academisch jaar zal bestaan uit een combinatie van digitaal en fysiek onderwijs, maar het hangt af van wat je gaat studeren. Bij de Hanzehogeschool Groningen (Hanze) streven ze ook naar een combinatie van online en fysiek onderwijs. Er is nog weinig bekend over de introductieweek, maar de eerste tijd zullen ze zich in ieder geval focussen op de binding tussen de eerstejaars. Via je opleiding aan de RUG of Hanze zal je informatie krijgen met hun invulling van de introductieweek.

Tip: Er blijft telkens veel veranderen, dus het is handig om de website van de RUG met informatie voor aankomende studenten en de website van de Hanzehogeschool met veelgestelde vragen van nieuwe eerstejaars in de gaten te houden.

Ondanks dat de introductieweken anders zullen verlopen dan normaal hoop ik dat je heel veel plezier hebt en GroningenStudentenstad goed leert kennen!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden