← Terug naar overzicht

Zomervakantie 2020: staycation in Groningen

staycation Groningen

Door het coronavirus is het helaas niet mogelijk om dit jaar op vakantie te gaan naar een ver land. Gelukkig kan je vakantie in eigen land net zo leuk maken! Heb je al eens gedacht aan een staycation in Groningen? Ik vertel je er in deze blog meer over!

Staycation

Een staycation betekent dat je gewoon lekker thuis blijft, maar toch de dingen doet die je normaal op vakantie zou doen. Je hebt dus een vakantie in eigen land waarbij je huis je uitvalbasis is. Het is goed voor het milieu omdat je minder lang in de auto of het vliegtuig zit én je bespaart ook nog eens enorm veel geld doordat je geen dure hotelovernachtingen hoeft te regelen!

Maak je tuin of balkon klaar voor de zomer

Heb jij een studentenkamer met een tuintje of een balkon? Lucky you! Deze kan je omtoveren tot een waar vakantieparadijs. Met bijvoorbeeld wat leuke tuinplanten of gezellige sierkussens geef jij je plekje buiten een nieuwe zomerse uitstraling. Al met wat hanglampjes en een lekkere tuinstoel in de zon waan jij je zo in het buitenland. Pak een goed boek of zet je favoriete serie op en geniet van de zomer vanuit jouw eigen huis!

TIP: Met deze budgetproof tips tover jij jouw balkon of tuin om in een gezellige plek

Groningen ontdekken

Een dagje naar de dierentuin of naar een pretpark is hartstikke leuk, maar kan ook heel prijzig zijn. Heb je wel eens gedacht aan een dagje Groningen ontdekken? Maak een lijstje met alle bezienswaardigheden die je nog wil bezoeken of restaurants waar je nog graag een keertje wil eten. Ga dit lijstje af tijdens je staycation! Zo kan je toerist in eigen stad spelen en alle mooie plekjes van Groningen ontdekken.

Zoek de zon op

Als je denkt aan vakantie denk je meestal aan het lekkere weer. Gelukkig is het vaak ook prachtig weer in de zomer in Groningen! Ga er op uit door te wandelen of te fietsen als je normaal graag actief bezig bent op vakantie. Werk jij liever bij het water aan je tan, zoek dan een openluchtzwembad of meertje op. Zo kan je naar het Stadsstrand naast DOT, de Hoornse Plas, of het Paterswoldsemeer! Nu de terrassen weer onder voorwaarden open mogen, kan je ook een fijn terrasje in Groningen opzoeken. Geniet daar van een lekker drankje om helemaal tot rust te komen tijdens jouw staycation. Vergeet niet te reserveren!

Meer studentennieuws

https://unsplash.com/photos/ZLTlHeKbh04
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden