← Terug naar overzicht

Studeren in Groningen, dit moet je weten!

Studeren in Groningen

Groningen staat bekend als een echte studentenstad. De vele studenten in de stad zorgen voor een gezellige sfeer tijdens een stapavond of in de kroeg. Er zijn dan ook veel studentenverenigingen waarbij jij je kan aansluiten om nieuwe mensen te ontmoeten. En natuurlijk wordt er niet alleen gefeest, want er zijn zes hogescholen en drie universiteiten in de stad te vinden waar jij kan gaan studeren. Dit moet je weten als je je aan het studentenleven in Groningen gaat wagen.

Goedkoop leven

Het budget van studenten is meestal niet heel ruim. Daarom moet je de goedkoopste, maar toch leukste plekjes in Groningen zien te ontdekken. En die zijn er in deze stad genoeg! Je kan vaak voor een prikkie eten bij jou in de buurt, alleen moet je deze plekjes nog even ontdekken. Loop eens een rondje bij jou in de buurt en ga een kop koffie drinken bij een nieuw tentje. Soms kan een plekje je verrassen en zo ontdek je ook weer iets nieuws en leuks bij jou in de buurt, waar je misschien wel goedkoper luncht dan waar je normaal heen gaat! Daarnaast is Groningen natuurlijk een echte studentenstad en dat betekent ook veel mooie prijsjes voor studenten. Veel tentjes bieden daghappen aan waar je voor nog geen tientje een hele maaltijd scoort. Natuurlijk is thuis koken met je huisgenootjes het goedkoopst, maar als je dan 's avonds toch echt geen zin hebt om te koken is bestellen soms heel verleidelijk. Op Thuisbezorgd spaar je punten waarmee je uiteindelijk kortingsvouchers kan verdienen, hoe handig!

Houd daarnaast ook korting in Groningen via Knaek in de gaten! Zo scoor je bijvoorbeeld korting op eten en drinken bij verschillende restaurantjes in Groningen. Ook voor elektronica en kledingwinkels kun je hier terecht voor een mooie korting.

Studentenverenigingen

Groningen kent veel studentenverenigingen waarbij je je kan aansluiten. Op deze manier leer je veel nieuwe en gezellige mensen kennen. Er zijn veel studentenverenigingen in de stad waarbij je je kan aansluiten. Groningen kent gezelligheidsverenigingen zoals Unitas of Vindicat, sportverenigingen, studieverenigingen en religieuze verenigingen. Vooral bij gezelligheidsverenigingen begin je met een ontgroening, maar laat dat je zeker niet afschrikken. Ontgroeningskampen zijn niet meer zo heftig als dat zij vroeger waren en je kan je ook even vooraf inlezen om met een beter gevoel deze week in te gaan. Dit jaar zijn veel introweken afgelast, dus houd de website van de KEI-week in de gaten voor het laatste nieuws!

Huizenjacht

Er is redelijk veel kameraanbod in Groningen voor studenten. Zo betaal je voor een kamer in Groningen gemiddeld rond de €375,- per maand. Als je van plan bent je aan te sluiten bij een studentenvereniging kan je hier checken of zij ergens een kamer beschikbaar hebben. Veel verenigingen beschikken over huizen in de stad en hebben vaak mooie kamers. Daarnaast is woningcorporatie Lefier ook een goede bron om een kamer te vinden. Zij beschikken over meer dan 3500 kamers in de stad voor studenten. En dan de standaard tip die ik ook iedereen mee zou geven is het inschakelen van social media. Plaats een berichtje op je eigen Facebookpagina en meld je aan voor pagina’s waar kamers worden aangeboden. Genoeg en snel reageren laat zien dat je geïnteresseerd bent en zo kom je vaak het snelst aan een kamer!

Heb je dan uiteindelijk een leuke kamer gescoord? Zo richt je je studentenkamer betaalbaar in.

Meer studentennieuws

sportieve buitenactiviteiten Groningen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden