← Terug naar overzicht

Deze dingen wil je als student hebben!

swapfiets

Het leven als student is leuk, maar niet altijd makkelijk. De studentenkamers zijn tegenwoordig onbetaalbaar, je moet je studie betalen en er wordt van je verwacht dat je goede cijfers haalt, genoeg sport, gezond eet én sociaal bent. Gelukkig gaan jaarlijks duizenden studenten jou voor en kan jij dit dus ook. Maar een aantal tips die jouw studentenleven wat makkelijker maken, zijn natuurlijk altijd welkom!

Swapfiets

Dé oplossing voor mensen waarvan hun fiets altijd wordt gestolen of altijd stuk gaat: Swapfiets. Een altijd werkende fiets tijdens je studententijd maakt je leven zoveel beter! Voor een vaste prijs per maand heb jij altijd een fiets voor de deur staan. Ligt je ketting eraf of heb je een lekke band? No problemo! Swapfiets to the rescue, want die komen ze gewoon binnen 48 uur voor je fixen. Heel fijn om je nooit meer zorgen te hoeven maken over je fiets waar om de haverklap iets mis mee is. Ideaal om een abonnement af te sluiten als jij begint aan je nieuwe studie na deze zomer. Dan kun je op je gemakje jouw nieuwe studentenstad verkennen en ontdekken waar alle leuke koffie- en lunchtentjes zitten! 

Pluspunt: je hebt die toffe fietsen met een blauw voorwiel vast weleens voorbij zien komen in Groningen Studentenstad. Die krijg jij dan ook, supertof toch!

Studentenkorting

Naast je studie werk je ook nog flink wat uren per week, want anders houd je eigenlijk geen geld over. Meer werken is geen optie, maar wie niet rijk is, moet slim zijn. Je krijgt namelijk ook nog een studentenkorting van Swapfiets! Je zou gek zijn als je die studentenkorting niet pakt ;-) Ook raden we je aan om aan het begin van het nieuwe studiejaar een Knaek pas aan te schaffen! Hiermee krijg je korting op precies de plekken waar jij korting wilt. Op eten, kleding en je benodigde kopje koffie in de ochtend. Zo aan het einde van de maand kan dit echt een lifesaver zijn!

Handige apps voor studenten

Naast het hebben van een Swapfiets of Knaek pas, zijn er ook een aantal apps die je echt moet hebben als student! De Spotta app verzamelt wekelijks alle folders voor jou in één applicatie. Zo kun jij dus op zondagavond even uitzoeken of jij morgen je boodschappen voordeliger kunt halen bij de Jumbo of de Albert Heijn. Maar ook de folders van drogisterijen vind je hier. We begrijpen namelijk ook wel dat jij gewoon je favo - iets te dure - haarmasker wilt scoren, al wil je daar natuurlijk niet de volle mep voor betalen ;-). Daarnaast is WieBetaaltWat de perfecte applicatie voor jou en je huisgenoten. Zeker als jullie regelmatig samen eten of jij vaker de boodschappen doet. In deze app vul je in wie wat heeft afgerekend, waarna het jullie vertelt wie wat moet betalen én aan wie. Echt een uitvinding als je het ons vraagt!

Ga jij na de zomer studeren en op jezelf wonen? Lees dan even onze blog over welke verzekeringen je nodig hebt als student!

Meer studentennieuws

sportieve buitenactiviteiten Groningen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden