← Terug naar overzicht

Studentenhuizen in Groningen

woonkamer

Het nieuwe studentenjaar begint in september en dus zijn veel nieuwe studenten op zoek naar een kamer in een van de mooie studentenhuizen in Groningen. Hoe is het om in een studentenhuis te wonen? En hoe kom je aan een kamer in een studentenhuis? Lees het in deze blog.

Hoe vind ik een kamer in een van de studentenhuizen in Groningen?

Wanneer je nieuw bent in een studentenstad zijn er verschillende opties om terecht te komen in een studentenhuis in Groningen. De makkelijkste manier is het lid worden van een studentenvereniging die ook studentenhuizen in Groningen heeft. Daarnaast kun je je inschrijven bij bijvoorbeeld Lefier, een woningbouwvereniging. Hier komen elke week verschillende kamers beschikbaar in studentenhuizen. Als laatste kun je er ook voor kiezen om te hospiteren. Dit is misschien niet de eenvoudigste optie, maar zo krijg je wel een goed beeld van de verschillende studentenhuizen in Groningen.

Tip: lees ook de blog van Pascale met meer handige tips om een kamer in Groningen te vinden!

De voordelen van een studentenhuis in Groningen

Het wonen in een studentenhuis kan een leuke en fijne toevoeging zijn op je studententijd in Groningen. Omdat je wordt omringd door andere studenten dompel je jezelf geheel onder in de studentenstad en zul je veel nieuwe dingen leren. Het is leuk om altijd bij je leeftijdsgenoten aan te kunnen kloppen en een praatje te maken, maar ook wanneer je alleen wilt zijn kun je dit aangeven bij je huisgenootjes.

De nadelen van een studentenhuis in Groningen

Alle voordelen brengen ook zo zijn nadelen met zich mee. Wanneer je met veel huisgenoten woont, is de kans groot dat het ’s nachts behoorlijk lawaaierig kan zijn. Maar ook het maken van huishoudregels kan nog wel eens tegenvallen. Wanneer je huisgenoten de badkamer of de keuken niet netjes achterlaten, zit jij vervolgens met een vieze douche of wc. Ook wanneer je houdt van tijd voor jezelf kan dit soms lastig zijn, omdat huisgenoten vaak binnenlopen. Het is dus belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je huisgenoten.

Wij kunnen het wonen in een studentenhuis alleen maar aanbevelen, want het is écht een toevoeging op je studententijd. Lukt het je niet om een kamer te vinden? Geen paniek, dat komt helemaal goed! Kijk veel op het internet en check ook ons kameraanbod. En laat vooral aan iedereen weten dat je op zoek bent! Vaak komen de echte pareltjes uit onverwachte hoek.

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Groningse biertjes
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden