← Terug naar overzicht

Aangepaste introductie Groningen

introductieweek groningen

Een nieuw studiejaar betekent ook een nieuwe introductie in misschien wel de leukste studentenstad van Nederland: Groningen. Dit jaar zal de introductie aangepast zijn door het coronavirus. Nieuwsgierig naar deze aanpassingen? Je vindt het in deze blog!

KEI-week in Groningen

Elk begin van een nieuw studiejaar wordt voor eerstejaarsstudenten afgetrapt met een KEI-week. Een week lang maken nieuwe studenten kennis met Groningen als studentenstad, door middel van kroegentochten, kei groepjes, informatiemarkten en meer. Tijdens deze week bruist Groningen op z’n best en kijk je in de binnenstad je ogen uit. Dit jaar is dit anders, omdat het coronavirus Nederland nog steeds in zijn greep heeft. 

Aangepast programma

De organisatie achter de KEI-week laat in een statement weten dat de KEI-week dit jaar vooral online plaats zal vinden. Op 10 augustus barst het online spektakel los tijdens de 51e editie van de KEI-week. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de informatieve kant van de KEI-week. Nieuwe studenten kunnen via een online platform kennismaken met Groningen als studentenstad. Naast de informatieve kant van de KEI-week zal er ook ruimte zijn voor amusement en plezier.

KEI-groepjes

Ook dit jaar worden er – voor het sociale aspect – KEI-groepjes gemaakt, dit zijn groepjes met eerstejaars studenten die worden begeleid door ouderejaars studenten. In deze KEI-groepjes leren nieuwe studenten andere studenten kennen in Groningen waar zij op kunnen steunen. De groepen worden online ingedeeld en nieuwe studenten zullen elkaar leren kennen via een online platform.

Aanmelden KEI-week

Vanaf 5 juni 2020 kun je je aanmelden voor de KEI-week, die zal plaatsvinden van 10 augustus tot en met 14 augustus. Dus ben jij benieuwd naar – de leukste studentenstad van Nederland – Groningen als studentenstad? Bekijk hier de website van de KEI-week en dompel jezelf online onder in de wereld van studeren, feesten en studentenverenigingen!

Supertof dat GroningenStudentenstad jouw studentenstad wordt voor de komende jaren! Wij geven je graag meer informatie over alles dat je moet weten tijdens jouw komende studiejaren. Have fun!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Groningse biertjes
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden