← Terug naar overzicht

Shoppen in Groningen: de leukste vintage kledingwinkels

vintage winkels groningen

Vintage kleren zijn tegenwoordig helemaal in! Het is duurzaam en je zorgt er ook nog eens voor dat je een super originele outfit hebt. Groningen zit vol met leuke vintage winkeltjes waar je de beste items kan scoren! Ik zet een paar voor je op een rijtje.

Recessie

In de Oude Kijk in ’t Jatstraat zit Recessie. Deze zaak hangt vol met kleding uit de jaren '60, '70 en '80. Als je goed zoekt kan je hele mooie kleding vinden. Zo hebben ze bij Recessie hippe bomberjacks van merken als Adidas en Nike. Daarnaast loop je meteen tegen echte Levi jeans aan als je binnen komt. Deze items zijn allemaal te krijgen voor een zacht prijsje!

Kroy Classic Wear

Bij Kroy in de Oude Kijk in ’t Jatstraat vind je kleding van de jaren '20 tot en met de jaren '80. Deze zaak heeft alles wat je van een vintage winkel zou verwachten. Er hangen overal hoeden en vintage jacks. De keuze is enorm en er zijn ook bijpassende schoenen en sieraden te koop.

Vintage Island

Vintage Island zit in de Oosterstraat en zit vol met vintage kleding vanuit de hele wereld. Ze krijgen niet alleen kleren binnen uit Nederland, maar ook uit bijvoorbeeld Amerika, Italië en Engeland. Je kan er dan ook allerlei verschillende items vinden en alles is te koop voor een mooie prijs. Zo heeft Vintage Island een enorm aanbod aan stoere leren jassen, schattige bloemenjurkjes, gave spijkerjacks en zelfs complete skipakken. Voor ieder wat wils!

Stardust

Een van de bekendste vintagewinkels in Groningen is te vinden aan de Carolieweg. Stardust heeft vintage kleding uit de jaren '80 en '90, maar verkoopt ook kleding van lokale en duurzame merken. Daarnaast hebben ze ook een remade sectie, waarbij Stardust vintage kledingstukken omtovert in nieuwe items. Zo verkopen ze vintage spijkerjasjes met een one-of-a-kind zelfgemaakt patroon op de achterkant. De kleding is van goede en soms ook nieuwere kwaliteit, waardoor de prijs ook wat hoger ligt.

Zich Zach

Zich Zach zit in de Gelkingestraat en combineert vintage ook met nieuwe kleding. Deze zaak is gericht op vrouwen van alle leeftijden. Daardoor zijn er ook veel chiquere kledingstukken te vinden. Ben je op zoek naar een nette jurk met een vrolijke print? Dan is deze winkel voor jou!

FIND

Bij FIND kan je allerlei leuke vintage merkkleding vinden. Deze winkel zit aan het Damsterdiep en verkoopt ook uitsluitend dameskleding. De collectie wordt dagelijks aangevuld dus er is voor ieder wat wils! Daarnaast kan je zelf ook oude kleding inleveren. De eigenaressen bepalen dan of het bij hun zaak past en wat de verkoopprijs wordt. Als het binnen 8 weken verkocht is, gaat 40% van de verkoopprijs ook nog eens naar jou!

TIP: Lees ook de blog van Robin met tips om de leukste vintage kleding te scoren!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Groningse biertjes
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden