← Terug naar overzicht

De lekkerste Groningse biertjes

Groningse biertjes

In Groningen wordt heel wat lekker bier gebrouwen. Nu de zomer hier is en alle terrassen in Groningen weer open zijn, is het dus een goed moment om de beste Groningse biertjes uit te proberen!

Bax Bier

Bax Bier is in 2014 opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle brouwerij met proeflokaal aan het water. Bax Bier heeft verschillende vaste bieren in hun assortiment. Zo hebben ze de originele Kon Minder lijn die inmiddels verkrijgbaar is in drie soorten: blond, wit en dubbel. Daarnaast verkoopt Bax Bier ook een biertje genaamd Koudvuur die in 2016 de titel van World’s Best Smoked Beer won. Ga deze zomer een keertje langs het Proeflokaal aan het Reitdiep en volg een rondleiding door de brouwerij!

Brouwerij Martinus

Sinds 2015 brouwt Brouwerij Martinus de lekkerste speciaalbiertjes in de binnenstad van Groningen. Op de eerste verdieping is een restaurant te vinden en op de tweede verdieping kan je in het brouwcafé genieten van de bieren van Martinus. Op de begane grond vindt alle bedrijvigheid van het bier brouwen plaats. Het is een prachtig en gezellig pand waar je kan genieten van de speciaalbiertjes van Brouwerij Martinus. Op dit moment verkopen ze zeven verschillende soorten biertjes: Blond, 1717 (witbier), Dubbel, Imperial Smoked Porter, Quadrupel, Calmix en IPA.

Rockin’ Ludina

Rockin’ Ludina is de eigen brouwerij van café de Toeter. De brouwerij bevond zich eerst aan boord van het schip Tjalk de Ludina, die aangemeerd ligt voor café de Toeter. Inmiddels is dit doorgegroeid naar een ander pand in de stad. De brouwerij onderscheidt zich door barrel aged bieren te brouwen. Je kan genieten van vaste biertjes zoals de Captain Petey (IPA) en de Belgian Mermaid (Blond) of van verschillende specials in café De Toeter en op het terras van de Tjalk de Ludina. Daarnaast kan je bieren ook voor thuis halen bij verschillende supermarkten en slijterijen in de stad!

Grunn Bier

Grunn Bier is eigendom van de oudste nog bestaande brouwerij in de stad die is opgericht in 2000. Grunn Bier verkoopt acht verschillende biertjes. Goudhaantje, Hoagelwit, Hail & Zegen, Rode Hoan, Dreidubbel, Bock, Hopquell en Strong Bock. Helaas worden deze goudgele rakkers amper verkocht in de Groningse cafés, dus als je er eentje wilt proeven moet je naar de supermarkt of de Mitra!

Mout

Wil je je bier pallet wat uitbereiden? Dan kan je terecht bij Mout. Dit proeflokaal zit in de binnenstad van Groningen en schenkt alleen bier van Nederlandse bodem. Zo schenken ze bier afkomstig uit Weert, bijvoorbeeld de Linxpoot (Black IPA), of je kan een Imperial Oatmeal Stout proberen uit Rotterdam. Uit Groningen hebben ze bier van Baxbier, Goede Verwachting, Martinus en Doggerland. Als je dus verschillende soorten biertjes van verschillende brouwerijen wil proberen, is dit the place to be!

Wil je liever een online bierproeverij doen? Onze blogger Jan schreef eerder deze maand over de beste opties om een online bierproeverij te organiseren met vrienden of familie!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden