← Terug naar overzicht

5 handige schoonmaaktips

schoonmaken

Geen enkele student heeft tijd of zin om schoon te maken. Dat veel studentenhuizen een bende zijn, is dan ook een feit. Ik geef je 5 handige schoonmaaktips die je leven net een beetje makkelijker (en schoner) maken!

1. Wegwerp schoonmaakdoekjes

Deze doekjes zijn je beste vriend als je in een studentenhuis woont. Je hoeft geen sopje te maken, maar ze maken elk oppervlak toch moeiteloos schoon. Je kunt ze onder andere gebruiken voor het toilet, de badkamer en keuken. Bij ons ligt dus standaard een pakje van deze schoonmaakdoekjes in de kast. Superhandig ook als er plotseling ouders over de vloer komen.

2. Baking soda

Nog zo’n lifesaver als je in een studentenhuis woont: baking soda. Hoewel dit product eigenlijk voor bakken is bedoeld, kan je er heel goed mee schoonmaken. Zet pannen met aangekoekte etensresten in een laagje water met baking soda en het vuil komt gemakkelijk los. Als je wasmachine onfris ruikt, kun je het in het wasmiddelenbakje doen en de wasmachine zonder was op 90 graden laten draaien. Bij vieze rioolluchtjes gooi je het in de afvoer en giet je er een beetje heet water over. Ook bij vieze luchtjes in huis is baking soda effectief. Doe een beetje baking soda in een schaaltje en verspreid deze door het huis. De baking soda neutraliseert dan de geur. Let bij vieze luchtjes wel altijd op waar het onderliggende probleem vandaan komt. Een dode muizengeur bestrijden heeft bijvoorbeeld geen zin als je de dode muis in huis laat liggen.

3. Aluminiumfolie op gasfornuis

Ook de keukens in studentenhuizen staan er niet om bekend lekker schoon te zijn. Vooral het gasfornuis zit geregeld onder de sausvlekken, etensresten en andere onverklaarbare brokjes. Dé tip voor een schoon fornuis is om het fornuis rondom de gaspitten met aluminiumfolie te bedekken. Het folie vervang je eens in de zoveel tijd en je hoeft nooit meer te poetsen!

4. Muffe stofzuiger

Veel stofzuigers geven na bepaalde tijd een hele muffe geur af als je gaat stofzuigen. Irritant natuurlijk, want als je aan het schoonmaken bent wil je dat het ook schoon ruikt! Gelukkig is hier een hele simpele oplossing voor. Zuig elke keer als je de vuilniszak hebt vervangen een beetje wasmiddelpoeder op. Als je nu gaat stofzuigen komt er een heerlijke frisse geur uit je stofzuiger!

5. Wc-borstel inzepen

Deze gouden tip scheelt jou en je huisgenoten een hoop schoonmaakwerk. De wc schoonmaken is wel het laatste waar jij en je huisgenoten zin in hebben. Gooi een beetje zeep en een heel klein beetje water in het bakje van de wc-borstel. Dit zorgt ervoor dat er constant zeep op de borstel zit. Haal na een grote boodschap de borstel door het toilet en je haalt niet alleen de remsporen weg, maar maakt ook meteen de pot schoon!

Benieuwd hoe na de grote schoonmaak het huis schoon blijft? Lees dan ook onze 5 tips om je studentenhuis schoon te houden!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden