← Terug naar overzicht

Shoppen in Groningen: Vind de leukste spulletjes voor je kamer

Woonwinkel

Wonen in een nieuwe stad. Erg spannend, maar ook super leuk! Een eigen plek die je helemaal kan inrichten zoals jij wilt, maar waar vind je die spullen? In deze blog vertel ik je over de leukste winkels in Groningen waar je spullen kan kopen om je kamer gezellig te maken!

Meubels

Elke kamer begint met meubels. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn! Je kan je studentenkamer makkelijk betaalbaar inrichten. In Groningen zijn genoeg tweedehands winkeltjes waar je goedkope meubels kan scoren. Bijvoorbeeld Mamamini. In deze winkel vind je goede tweedehands meubels zoals tafels, stoelen en banken voor een paar euro. Alle essentiële spullen heb je zo direct aangeschaft!

Daarnaast kan je ook naar de Ikea of de Søstrene Grene in de stad. Deze winkels zijn iets duurder maar hebben ontzettend veel keuze uit allerlei meubels, maar ook mooie accessoires, kussentjes en kleden om je kamer leuk in te richten.

Ascoli

Als je dan alle benodigde meubels hebt, wil je ook dat de kamer goed bij jou past. Je kamer inrichten is hartstikke leuk! Je voelt je binnen no time thuis. Voor allerlei kleurrijke spullen moet je bij Ascoli zijn. Deze winkel wordt beschreven als een cadeauwinkel, maar je kan ook genoeg gave dingen voor jezelf vinden. Ze verkopen hier bijvoorbeeld allerlei handige keukengerei, maar ook hippe lampen en schattige magneetjes om je kamer op te vrolijken.

Hoekje Design

Bij Hoekje Design aan de Verlengde Visserstraat vind je veel betaalbare en leuke spullen voor in je studentenkamer. Ze hebben veel tweedehandse dingen en de winkel heeft een leuke vintage uitstraling. Je vindt er bijvoorbeeld bijzondere vazen en leuke rieten dozen. Ook hebben ze allerlei bijzondere schilderijen en foto’s. Dit alles voor een goede prijs!

Laif & Nuver

Deze zaak heeft een enorm aanbod aan allerlei fijne woonaccessoires. Deze winkel is wel duurder dan de zaken die hiervoor zijn benoemd, maar dat maakt het niet minder leuk om even rond te kijken! Laif & Nuver heeft heel veel, van minimalistische lampen tot een heel keramiek servies. Al hun spullen hebben neutrale tinten, dus als je houdt van een moderne inrichting kan je hier een hoop passende dingen vinden!

Klinkhamer Antiek en Curiosa

Klinkhamer is een enorme winkel aan de Folkingestraat. Maar liefst 200 vierkante meter staat vol met de leukste antieke hebbedingetjes. Ze hebben oude reclameblikken, ansichtkaarten en mooi glaswerk. Daarnaast verkoopt Klinkhamer ook een enorme collectie aan LP’s. Niet alleen leuk om naar te luisteren, maar het staat ook mooi als inrichting aan de muur of op een tafeltje.

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden