← Terug naar overzicht

Dit heb je nodig voor het dakterras van je studentenhuis

balkon

Bij dakterras moet ik altijd meteen denken aan het lied van de Groningse studenten dat een enorme hit werd. Waarschijnlijk kun je het woord nu ook niet meer lezen zonder de melodie in je hoofd te horen. Een dak-ter-ras is dan ook een groot onderdeel van het studentenleven. Met een beetje geluk woon je zelf in een studentenhuis met een dakterras, maar anders heb je vast wel een vriend met een dakterras of kan je lekker op het dakterras van je vereniging chillen. In deze blog lees je wat er onmisbaar is voor het dakterras om er ultiem te kunnen chillen!

Overdekking

Om ook bij heel veel zon of juist wat slechter weer maximaal van je dakterras te genieten, is het handig om te zorgen voor een overdekt stuk. Als je een heel groot dakterras hebt kun je bijvoorbeeld een zeil spannen. Een makkelijkere oplossing is een zweefparasol. Doordat bij een zweefparasol de poot niet in het midden zit, wordt het een soort tent waar je met zijn allen onder kunt chillen. Perfect om wat extra schaduw te creëren en je te beschermen bij regen. Een zweefparasol is best groot, maar tegenwoordig kun je gemakkelijk online een zweefparasol kopen. Scheelt je toch weer een ritje en een hoop gesjouw.

Genoeg zitplekken

Als je dan over een dakterras beschikt, wil je hier natuurlijk met al je huisgenoten en vrienden chillen. Het is daarom handig om zo veel mogelijk zitplekken te creëren. Je kunt natuurlijk nieuwe tuinmeubels kopen, maar er zijn ook alternatieven. Kijk bijvoorbeeld eens op Facebook of je voor een prikkie wat kan overnemen. Of misschien heb je wel hele handige huisgenoten die zelf wat banken en picknicktafels in elkaar kunnen timmeren.

Geluidsbox

Bij die lange zomeravond op je terras is er niets zo lekker als goede muziek op de achtergrond. Zorg daarom voor een goede box om lekkere housebeats op de achtergrond af te spelen. Het liefst eentje die oplaadbaar is, zodat je geen last hebt van stekkers die je ergens in een verlengsnoer moet stoppen.

Accessoires

Om het echt af te maken zijn accessoires op je dakterras natuurlijk onmisbaar. Denk aan planten in potten, vloerkleedjes voor buiten en fleurige kussens. Een dakterras is ook de perfecte plek om wat aanwinsten op te hangen en neer te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van dat houten bord van het lustrum van je studentenvereniging, het straatnaambord dat jullie bij dat ene 21-diner hebben gekaapt en die kruk die jullie ‘per ongeluk’ hebben meegenomen uit je stamkroeg? Perfect voor op het dakterras!

Meer studentennieuws

https://unsplash.com/photos/ZLTlHeKbh04
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden