← Terug naar overzicht

5x tips als je gaat wonen in Groningen

wonen in groningen

Ben je deze maand begonnen met studeren in Groningen met studeren en zou je graag op kamers willen? Wij geven jou de 5 gouden tips om veilig en wel de eerste tijd van jouw studietijd op kamers door te komen!

1. Weet hoe de wasmachine werkt

De eerste keer je eigen was draaien is een hele uitdaging, vooral als jouw moeder/vader eerder áltijd je was deed. Om gekrompen truien en verkleurde T-shirts te voorkomen zou je je ouders/nieuwe huisgenoten kunnen vragen om een mini-uitleg te geven over de wasmachine en het gebruik van wasmiddel. Zou toch zonde zijn als je kleding verpest ;-)

2. Zorg voor een paar kennissen in de stad

Als je alleen in een grote stad aankomt is het fijn om al een paar kennissen te hebben waar je op terug kan vallen. Via Facebookgroepen kun je makkelijk nieuwe studenten in Groningen leren kennen en zo zorg je ervoor dat, wanneer je je verveelt, altijd iets kunt doen. Hiernaast is het handig voor wanneer je ziek bent, zodat deze kennissen boodschappen voor je zouden kunnen doen.

3. Wees niet bang voor de grote stad

Als je vanuit een dorp naar de stad verhuisd kan dit best intimiderend overkomen. Veel beginnende studenten vinden het spannend om nieuwe vrienden te maken of de stad te verkennen, maar daar is niks mis mee. Eenmaal in de binnenstad van Groningen kun je zien dat er genoeg te doen is en dat je je niet hoeft te vervelen, kom dus uit je comfortzone!

4. Focus je in het begin op je studie

Wanneer je begint aan een nieuwe studie en op kamers gaat is het in het begin erg wennen. Je moet veel nieuwe dingen leren en ondertussen ook voor jezelf zorgen. Als je jouw studie goed op de rails hebt en ook het zorgen voor jezelf eindelijk zul je merken dat dingen naast je studie steeds makkelijker gaan.

5. Zorg voor een comfortabele kamer

Het is fijn dat, wanneer je een lange dag hebt gehad, neer te kunnen ploffen op je bed/bank in een chille kamer. Zorg dus voor een fijne kamer waarin je jezelf ook fijn voelt, je zult immers veel tijd besteden op je kamer.

Ben je nog op zoek naar een kamer in Groningen? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op