← Terug naar overzicht

Rommel? Niet op mijn studentenkamer!

studentenkamer schoonmaken

Het is een bekend stereotype: het studentenhuis dat te smerig voor woorden is. Maar dat laat jij niet gebeuren! In deze blog geef ik je tips om je huis helemaal schoon te houden!

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Goed, een studentenhuis hoeft niet zo schoon te zijn als een operatiekamer in een ziekenhuis, maar een opgeruimd huis betekent vaak ook: een opgeruimd hoofd. Het kan dus zeker geen kwaad om (samen met je huisgenoten) je best te doen om het huis een beetje aan kant te houden.

Poets met regelmaat

Een van de beste tips die ik je kan geven: poets met regelmaat. Ik heb bijvoorbeeld tweemaandelijks een reminder in mijn agenda staan dat ik het huis weer even moet poetsen. Hier heb ik vaak geen zin in, maar ik doe het toch. Want het grote voordeel? Regelmatig poetsen is weinig echt hard schrobben.

Het werkt hetzelfde als het voorbereiden op tentamens: je moet het bij proberen te houden. Als je regelmatig een ochtendje (samen) poetst, hebben vuil en stof geen kans om van het huis een puinzooi te maken. Muziekje erbij, en het is nog gezellig ook!

Is het niet nodig? Berg het op!

Een tweede tip tegen rommel is het opbergen van rommel. Koop een paar dozen, plastic boxen of manden, en verzamel daar alles wat alleen maar stof staat te vangen op je kamer. Bovendien scheelt het een hoop tegen de tijd dat je gaat verhuizen als je al je spullen al opgeborgen hebt: je hoeft het niet allemaal in te pakken!

Winkels zoals Ikea, Xenos en de Blokker verkopen dozen, boxen en manden in alle vormen en maten. Ongeacht of je de box nou onder je bed, op je kledingkast of op je balkon wilt bewaren, de kans is groot dat ze iets hebben waar je je spullen in kan dumpen. Ziet je kamer er ook weer een stuk beter uit als je ouders op bezoek komen.

A for Action

Als het gaat om schoonmaakmiddelen zijn er wel enkele middelen die vrij essentieel zijn. Zo is allesreiniger fantastisch voor –je raadt het al- vrijwel alles, maar ook ontkalker en WC-eend zijn aan te raden. Zeker wanneer de badkamer en de wc aan de beurt zijn. Een ander wondermiddeltje is Dasty, dat je kunt kopen bij de Wibra. Dasty is een ontvetter: ideaal om de keuken eens flink onder handen te nemen.

Bedenk ook dat je absoluut niet voor echt niet voor het dure A-merk hoeft te gaan. Een bezoekje aan de Action voorziet al in al je schoonmaakwensen. De kunst is echter om het daarbij te laten en niet meer dan de benodigde spullen mee te grissen ;-).

Hier word ik vrolijk van

Je zult merken dat een schoon huis een positieve invloed heeft op je humeur. Want geef toe, het is fijner om een fris ruikend huis binnen te lopen, dan een muffe studentenkamer. En zoals gezegd, zorgt een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd. Dus met een schone, opgeruimde kamer staat niks meer in de weg om lekker te gaan soggen. Want na een flinke poetsbeurt mag je wel even pauze nemen.

Heb je veel aan mijn tips gehad, maar heb je helaas nog geen kamer waar je deze tips kunt toepassen? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte studentenkamer!

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden