← Terug naar overzicht

Tips: zo kom jij de herfst door!

Najaar

Het is buiten koud, nat en grijs. De herfst is dus echt begonnen. Deze herfst brengen we veel tijd in huis door. Zeker nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Wij geven je daarom tips om deze herfst door te komen!

Organiseer een vaste tv- of filmavond!

Nu er niet zo veel mag en kan, is het fijn om ergens naar uit te kunnen kijken. Spreek daarom met je huisgenoten een vaste avond af om jullie favoriete programma of serie te kijken. Houden jullie meer van films? Een wekelijkse filmavond is natuurlijk ook een heel goed idee! Wat dacht je bijvoorbeeld van elke week de leukste kerstfilms? Misschien een beetje vroeg, maar in deze gekke tijd kan kerst niet vroeg genoeg komen ;).

Maak het gezellig

Door het coronavirus is het leven niet altijd even leuk meer. Het is daarom belangrijk om het lekker knus en gezellig in huis te maken. Met een beetje geluk heb jij hele leuke huisgenootjes of familie waar je deze herfstavonden mee kan door brengen. Koop dus wat knusse dekentjes, steek de kaarsjes ’s avonds aan en zet de verwarming lekker hoog. Bij studentenhuizen in het centrum van Groningen is het soms hartstikke koud door de gebrekkige verwarming en isolatie. Is het bij jou ook altijd superkoud? Dan kan een elektrische radiator uitkomst bieden. Perfect om lekker op de bank te kruipen met een kop thee of een bordspel te spelen!

Lekkere herfstrecepten

Als het buiten koud is, is er niks zo gezellig als lekker eten en drinken met elkaar. Maak ’s avonds lekker warme chocomel met slagroom, glühwein of andere heerlijke warme drankjes. Natuurlijk hebben we ook aan herfstig eten gedacht. Maak bijvoorbeeld een van deze lekkere herfstrecepten van Puck. Vooral de speculaascake met appel is een echte favoriet hier op de redactie!

Tip: niet zo’n keukenprins(es)? Nu de horeca weer dicht moet, is er een grote kans dat je bij jouw lievelingsrestaurant eten kan bestellen. Tijdens de eerste horecasluiting hebben we gezien dat restaurants met de lekkerste en creatiefste ideeën komen. Dus daar zitten vast ook lekkere herfstmenu’s bij. En je helpt de horeca in Groningen ook nog is een handje!

Meer studentennieuws

Studentenleed onderbroek
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden