← Terug naar overzicht

4 tips voor een stijlvolle badkamer

Badkamer

Als je in een studentenhuis woont, deel je hoogstwaarschijnlijk je badkamer met meer dan twee mensen. Voor de één is dit geen probleem en voor een ander is dit toch minder prettig, want dan wordt de badkamer sneller vies. Vaak blijkt dat wanneer een badkamer al niet smaakvol is van zichzelf, deze ook minder goed wordt verzorgd. Dus is jouw badkamer wel toe aan een mooie opknapbeurt? We hebben 4 tips voor een stijlvolle badkamer!

Tip 1: Stijlvolle waskom

Een badkamer heeft vaak maar een klein oppervlak, dus alles wat erin staat valt op. Vervang je huidige wasbak met een waskom! Een waskom is een stijlvollere manier voor het afvoeren van water. Ze geven een bepaalde sfeer mee aan de ruimte en hebben een stylish look. Een waskom is niet alleen leuk voor het oog, maar ook praktisch. Een waskom ligt namelijk hoger dan een normale wasbak, omdat deze op een wastafelblad wordt geplaatst. Zo hoef je bijvoorbeeld minder ver voorover te bukken als je je gezicht wilt wassen. Handig toch!

Tip 2: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

In een badkamer hoort natuurlijk een mooie spiegel. Spiegels creëren meer licht en ruimte in een kleine badkamer. Hang een mooie lange of brede spiegel boven je gloednieuwe waskom. Als je nou echt goed wilt uitpakken, is een spiegel met ledverlichting een echte aanrader. Een spiegel met ingebouwde verlichting geeft de badkamer een nóg ruimtelijker gevoel en is ook nog eens heel prettig om je in klaar te maken voor de dag!

Tip 3: Een levende badkamer

Een badkamer hoeft niet alleen te bestaan uit een douche, waskom en verwarming. Er kan heel wat leven geblazen worden in een badkamer, waardoor je ruimte er meteen een stuk gezelliger en stijlvoller uitziet. Mijn derde tip is dan ook om wat leven naar binnen te brengen. Plaats planten en bloemen in je badkamer. Hiermee geef je de badkamer een frisse look! Experimenteer met neppe en echte planten of bloemen en kijk wat het beste werkt voor jou! Ben jij slecht in het onderhouden van planten? Zelfs dit groen laat jij niet doodgaan.

Tip 4: Stijlvol kleurtje

De kleuren die je kiest voor in de badkamer zijn de echte sfeerbepaler. Kijk eens of je je badkamer een extra kleurtje kan geven. Doe dit op een muur of in meubels. Je kiest dan voor een warm kleurenpalet of een koude. Als je gaat voor warme kleuren in de badkamer, kies je voor kleuren zoals bordeauxrood, okergeel en donkergroen. Deze kleuren brengen veel warmte met zich mee. Kies je voor een koud kleurenpalet? Dan passen de kleuren oudroze, beige en lichtgroen goed in de badkamer. Kies een kleur die je aanspreekt en ga gewoon eens aan de slag. Begin bij het verven van je wastafelmeubel of verf gewaagd meteen een hele muur mee!

Meer studentennieuws

soa test
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden