← Terug naar overzicht

De lekkerste oliebollen in Groningen

oliebollen

Het is al koud buiten en de dagen worden steeds korter. Bij deze winterse dagen mogen natuurlijk ook de oliebollen niet ontbreken! Er zijn veel kraampjes en bakkers die oliebollen verkopen, maar waar vind je echt de lekkerste in Groningen? Ik ben op pad geweest om er een paar te proeven en heb de lekkerste voor je op een rijtje gezet!

Oliebollenkraam bij Westerhaven

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de oliebollenkraam bij Westerhaven heeft wat mij betreft de beste oliebollen in Groningen! Ik heb overal gewoon een normale oliebol met poedersuiker geproefd. Deze was lekker zacht van binnen en had een goede crunch van buiten. De binnenkant was ook lekker stevig en viel niet uit elkaar. Daarnaast was de oliebol totaal niet vet. Soms heb je bij een oliebol dat het vet op je lippen blijft plakken, maar bij deze had ik dat gevoel helemaal niet. Er mocht van mij alleen nog wel iets meer poedersuiker op.

Ik geef deze oliebol 4,5 van de 5 sterren!

Oliebollenkraam op de Grote Markt

Deze oliebollenkraam is misschien wel de bekendste in Groningen, want iedereen loopt of fietst er wel eens langs. Ik vond de oliebol hier ook ontzettend lekker! De oliebol was iets vetter, maar wel heerlijk zacht. Opvallend was ook dat deze oliebol wat groter was dan die ik eerder had geproefd. Dit zou natuurlijk kunnen liggen aan het moment waarop je ze haalt, maar toch goed om mee te nemen in de beoordeling!

Ik geef deze oliebol 3,5 van de 5 sterren! 

Oliebollenkraam bij het UMCG

De oliebollenkraam bij het UMCG wordt met regelmaat uitgeroepen tot beste oliebollenkraam van Groningen! Dat is zeker niet voor niets. De oliebollen van deze kraam hebben een goede smaak en ze zijn lekker zacht. Daarnaast krijg je er lekker veel poedersuiker overheen en de bol hapt lekker weg. Toch vond ik de binnenkant iets slapper smaken dan de bovengenoemde oliebollen. Die waren zacht, maar toch stevig.

Ik geef deze oliebol 3,5 van de 5 sterren!

TIP: Maak een lekkere winterse cocktail voor bij de oliebollen!

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden