← Terug naar overzicht

Er gaat niets boven Groningen!

Vismarkt

Je hebt het vast al vaker gehoord: “Er gaat niets boven Groningen!” Maar waarom is het nou zo leuk om in Groningen te wonen en wat zijn de voordelen van de stad? In deze blog vertel ik je er meer over.

Verborgen kunst

Een van de dingen die Groningen zo leuk maakt, is dat je altijd wel iets nieuws ontdekt in de stad. Het maakt niet uit of je er 2 weken, 2 maanden of 2 jaar woont. Als je goed om je heen kijkt kan je keer op keer de schoonheid van Groningen ontdekken. Bijvoorbeeld door te letten op verborgen kunst. Groningen zit vol met allerlei kunstwerken. Soms moet je alleen goed kijken voordat je ze kan vinden. Een voorbeeld zijn de verstopte kunstwerken onder een aantal bruggen in de stad. Deze kan je dus alleen zien als je een keer moet stilstaan voor een van de bruggen. Onder de brug bij het Groninger Museum zijn bijvoorbeeld Delftsblauwe tegeltjes te zien, terwijl er onder de Herebrug een gedrukt doek met een Groningse haven hangt. Verder kan je bij verborgen kunst denken aan het 11-delige kunstwerk dat verstopt zit in de Folkingestraat. Misschien ben je deze weleens tegen gekomen zonder dat je wist wat het was. In de winkelstraat is een maancyclus afgebeeld doormiddel van bronzen platen in de grond. Houd je ogen dus goed open in de stad, want er is nog veel meer verborgen kunst te vinden!

Wandelen

Een van de charmes van Groningen is natuurlijk het bruisende uitgaansleven en de gezelligheid op alle terrasjes en in de leuke barretjes en restaurants. Nu we allemaal thuis zitten door de pandemie ligt verveling dus ook op de loer. Echter heeft Groningen nog veel meer te bieden dan het stadsleven! Voor een mooie wandeling kan je hier ook terecht. Zo kom je toch weer even buiten en leer je ook meteen de stad wat beter kennen!

Een rondje door de stad kan zo een hele middag in beslag nemen. Er is zoveel te zien! Neem de tijd om echt even om je heen te kijken. Neem de statige gebouwen, straten met monumenten en bijzondere kerken in je op. Dan besef je weer hoe mooi Groningen is!

Als je in alle rust wil wandelen kan ik een rondwandeling bij Buitenplaats Reitdiep aanraden. Een stuk van de stad af, maar je kan het platteland van Groningen hier goed leren kennen!

Tip: liever hardlopen? Check hier de leukste hardlooproutes in Groningen.

Markt op de Vismarkt

Ondanks dat er veel veranderd is in Groningen en in de rest van de wereld; de markt op de Vismarkt blijft. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kom ik hier graag om langs de kraampjes te lopen, een lekker brood te kopen, verse groente en fruit te halen of een visje te bestellen. Sinds jaar en dag wordt op de Vismarkt vis verhandeld, maar nu is er dus nog veel meer te krijgen. Het maakt Groningen Groningen, omdat de marktlui altijd vriendelijk zijn, je vaak heel wat bekende gezichten ziet, en je kan genieten van het uitzicht op de Korenbeurs.

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden