← Terug naar overzicht

De leukste bossen en natuurgebieden in Groningen

Wandelen is op dit moment nog een van de weinige dingen die je kan doen. Gelukkig is wandelen hartstikke leuk en ook nog eens erg gezond! In deze blog neem ik je mee naar een aantal leuke bossen en natuurgebieden in (de buurt van) Groningen.

Sterrebos

Als je op zoek bent naar een stukje rust midden in de stad, is het Sterrebos perfect! Het is een klein stukje bos aan de Hereweg richting Helpman. Je kan hier geen enorme wandeling maken, maar even een frisse neus halen of een klein rondje hardlopen lukt hier prima. Het is erg begroeid en daardoor sluit je je helemaal af van de drukte van de straat ernaast. In het midden van het bos is er een vijver waar je even kan uitrusten op een bankje. Ook staat er een Joods monument aan de zijkant van het bos waar elk jaar op 4 mei een stille tocht begint.

Het Roege Bos

Aan de westkant van de stad vind je het Roege Bos. Dit bos is een stuk groter waardoor je hier dus wel een flinke wandeling kan maken. Daarnaast heeft het bos wat meer open stukken dan het Sterrebos. De perfecte plek dus om de eerste zonnestralen van het voorjaar op te vangen! Het leuke aan dit bos is ook dat je er insecten en af en toe zelfs schapen kan spotten. Kom lekker tot rust hier en houd de motivatie erin door naar leuke podcasts te luisteren tijdens je wandeling

Natuurgebied Kardinge

Een stukje fietsen van de stad af ligt Natuurgebied Kardinge. Hier kan je terecht om te wandelen, hard te lopen, te fietsen, of te zwemmen in de zomer. Het is een enorm gebied waar je echt even tot rust kan komen of een gezonde tocht kan maken. Er zijn hier veel verschillende dieren te vinden. Het kan dus zomaar zijn dat je een ree in de verte ziet! Daarnaast zijn er ook veel struiken met fruit en noten. In de zomer komen hier dan ook veel mensen op af om even een kijkje te nemen of zelf wat van de struiken te oogsten. Het is de moeite waard om hier een keer langs te gaan, zeker omdat het zo dicht bij de stad is!

't Roegwold

Heb je zin om even helemaal los te komen van de stad? Dan is natuurgebied ’t Roegwold perfect! Er is hier ontzettend veel verschillende natuur te vinden: open vlaktes, beboste gedeeltes en water. Op deze locatie kan je je uren uitleven. Een echte aanrader is om het Knuppelpad te bewandelen. Dit pad gaat midden door het moeras van ’t Roegwold. Je loopt hier grotendeels over een smal houten pad, wat de tocht soms best spannend maakt! Dit is het helemaal waard, want de enorme vlakte zorgt ervoor dat je hier een prachtig uitzicht hebt. Je kan bijvoorbeeld genieten van de zonsondergang. Daarnaast kan je hier ook prachtige foto’s maken die zeker Instagram-waardig zijn!

Ga je liever hardlopen? Check dan de leukste hardlooproutes in Groningen. Goed bezig!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op