← Terug naar overzicht

3 redenen om je studie in het Engels te doen!

Studie in het Engels

Steeds meer hogescholen en universiteiten bieden een studie in het Engels aan. De keuze tussen de Nederlandse of de Engelse variant ligt van de studie dan in jouw handen. Maar hoe maak je die lastige keuze? En waarom zou je voor een Engelstalige variant kiezen als je in Nederland wil gaan werken? Dat leg ik je uit in deze blog! Lees je mee?

Beheersing van de Engelse taal

Dit is natuurlijk wel één van de eerste redenen die een groot voordeel geeft. De beheersing van de Engelse taal, ook in Nederland, maakt je wereld net iets groter. Veel bedrijven werken internationaal en hebben klanten of partners over de grens. Dit betekent dus, als je voor zo’n bedrijf gaat werken, dat er van je wordt verwacht dat je professioneel Engels kunt spreken en schrijven. Als jouw Engels nog niet zo goed is, zal dit normaal gezien geen probleem zijn bij de aanmelding van je studie. De Engelse taal went snel en je zal al een groot verschil merken na het eerste halfjaar.

Ontwikkeling van interculturele gevoeligheid

Hiermee wordt bedoeld dat jij je bewust bent van je eigen cultuur, deze niet verliest, maar je je wel kunt verplaatsen in een andere cultuur en flexibel kunt omgaan met verschillende normen en waardes. Een internationale studie helpt je hierbij. Je ziet namelijk dat Engelstalige studies niet alleen Nederlandse studenten aantrekt, maar studenten van over de hele wereld. Je hebt een multiculturele klas waarvan ongeveer de helft met de Nederlandse cultuur is opgegroeid. Dit betekent dat wij als Nederlanders moeten begrijpen dat niet alle culturen altijd stipt op tijd zijn op afspraken. Wij zullen dit snel zien als onbeschoft terwijl dit voor hen nooit zo bedoeld is. Voornamelijk bij hbo-opleidingen zijn er veel groepsopdrachten. De groepsopdrachten op internationale opleidingen zullen net iets meer uitdagingen met zich meebrengen. Buitenlandse studenten hebben vaak een andere kijk op dingen en dit zorgt voor interessante gesprekken. Je zal hier veel van leren en je zal merken dat je mensen van andere culturen veel beter leert begrijpen. Gaaf, toch?

Werken over de hele wereld

Zoals eerder benoemd in deze blog, maakt het jouw wereld net iets groter als je de Engelse taal op professioneel gebied kan spreken en schrijven. Dit betekent dat je in het buitenland kunt gaan werken, in Nederland kunt samenwerken met internationale partners en een schakel kunt zijn tussen twee internationale bedrijven. De maatschappij waar we momenteel in leven verwacht dat we meegaan met alle technologische en economische vooruitgangen. Dit kan betekenen dat als je een marketing wil gaan doen, je niet alleen de behoeftes van Nederland moet leren kennen maar ook die van onze buurlanden.

Uiteraard hebben alle voordelen ook zijn nadelen. Sommige studenten willen de Nederlandse taal nog beter ontwikkelen en dan is het natuurlijk beter om voor een Nederlandstalige studie te gaan. Weet jij nog helemaal niet wat je wilt gaan doen? Check dan hier hoe je een studiekeuze maken aanpakt!

Meer studentennieuws

sportieve buitenactiviteiten Groningen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden