← Terug naar overzicht

Deze 5 hobby's kun je online leren

Hobby's

Ben je het eeuwige wandelen en Netflixen nu wel zat? En word je jaloers als je andere mensen hobby's ziet uitvoeren terwijl jij eigenlijk niet zoveel uitvoert? Logisch! Gelukkig staat het wereldwijde web vol met allerlei leuke bezigheden die je zelf kunt leren. Misschien passen deze hobby's bij jou? Lekker makkelijk via YouTube te leren!

1. Tekenen/schilderen/aquarel

Zie jij ook vaak van die vette tekeningen langskomen die superrealistisch lijken, maar heb jij geen idee hoe je een potlood of kwast vast kan houden? No worries: er zijn talloze beginnerslessen waarin jij kunt leren tekenen of schilderen. We hebben er vertrouwen in dat iedereen meer kan dan hij of zij in zijn mars heeft. Volg de tutorial van RapidArtFire voor tekeningen, schilder een echt Bob Ross-schilderij en leer aquarelverven met Makoccino. Zeker het proberen waard!

2. Leer nieuwe recepten

Eten: daar houden de meeste mensen wel van! Nu je meer thuis zit, biedt dat heel veel mogelijkheden om wat vaker te koken of te bakken. Misschien dat je je baksels aan je buren kunt geven of oude mensjes. Daar wordt iedereen vast blij van! Voor een snel overzicht van leuke recepten die je kunt uitproberen: check de video waarin zes bakrecepten centraal staan. Maar één van deze heerlijke recepten met Nutella moet je ook zeker een keer proberen! 

3. Potten bakken

Je eigen kommen, bekers, vazen of borden maken? Sounds like a plan! Potten bakken is nou niet iets waar je dagelijks mee bezig bent, dus we snappen het als je geen idee hebt waar je moet beginnen. Daarom zijn we zo blij met de video's van Lolita Olympa. Zij legt in een stappenplan uit wat een beginner moet doen om potten te bakken zónder dat je een draaiplaat nodig hebt. In de video zie je hoe je je eigen mok kunt maken. Superleuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen.

4. Een nieuwe taal leren

Misschien dat je graag een andere taal leert dan Nederlands en Engels. Wellicht heb je altijd al een fascinatie gehad voor de Spaanse of de Chinese taal. Dit is een teken dat je nú moet beginnen! Met behulp van de app Duolingo kun je langzaamaan nieuwe talen leren: van Koreaans tot Portugees tot Zweeds. Succes!

5. Eigen sieraden maken

Koop je altijd je sieraden bij (web)winkels, maar wil je een keer eigen creaties maken (en misschien zelfs verkopen)? Leer dan je eigen sieraden te maken! Met behulp van itsawildmaya leer je alle beginnerskennis om je eigen sieraden te maken. Oorbellen, armbanden en kettingen komen in de video voorbij!

Hopelijk heb je een leuke hobby uit deze lijst kunnen pikken. Veel plezier! 

Meer studentennieuws

sportieve buitenactiviteiten Groningen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden