← Terug naar overzicht

Dit zijn de voordelen van wonen in de stad Groningen

Groningen is een stad die veel te bieden heeft. Het is dan ook niet gek dat Groningen een geliefde stad is om te wonen. Maar wat maakt het wonen in een stad als Groningen nou zo leuk? Wij zetten de voordelen hiervan voor je op een rijtje!

Groningen Studentenstad

Groningen staat bekend om het feit dat het een populaire studentenstad is. Veel studenten kiezen er dan ook voor om hier te gaan studeren en op kamers te gaan. Groningen heeft een groot aanbod aan studies, waardoor hier veel mogelijk is. Ook is het een voordeel voor veel studenten dat Groningen een jonge stad is, waardoor de kans groot is dat je veel leeftijdsgenoten treft als je hier gaat studeren. Zo’n 1 op de 4 inwoners van de stad Groningen is student. Als student is het dus een groot voordeel om te wonen in deze stad.

Gezellige en bruisende stad

Een groot voordeel aan het wonen in Groningen is dat het een gezellige en bruisende stad is. Als je in Groningen woont, kun je hier dus mooi van profiteren. In de stad Groningen zijn meerdere bezienswaardigheden te bewonderen. Ook kun je hier heerlijk winkelen of even wat eten of drinken bij wat toffe eet- en drinkgelegenheden. Als je hier behoefte aan hebt, kun je er ook voor kiezen om hier zo nu en dan een avondje uit te gaan. Aangezien er in Groningen ook veel studenten wonen, zijn er namelijk veel uitgaansgelegenheden. Hoe dan ook kun je jezelf in de binnenstad van Groningen prima vermaken. Ga je naar het centrum van de stad om te winkelen of iets te eten of te drinken? Dan kan het wel een aanrader zijn om je parkeerplek alvast van tevoren te reserveren via Parkeren Groningen. Het kan in de binnenstad namelijk vrij druk zijn, waardoor het lastig kan zijn om ter plekke een parkeerplek te bemachtigen.

Natuur rond de stad

Waarom Groningen een mooie stad is om te wonen? Dankzij de natuur rond de stad. Als echte natuurliefhebber is dit natuurlijk ideaal. Rond de stad zijn er namelijk meerdere locaties waar je van de natuur kunt genieten. Zo heb je hier de mogelijkheid om regelmatig een heerlijk rondje te wandelen of te fietsen door de natuur. Als je graag buiten bent en van de natuur houdt, is dit dus een groot voordeel. Ook kun je vanaf Groningen snel een tocht maken naar de Waddeneilanden, om hier optimaal van de natuur te genieten.

Cultuur

Als cultuurliefhebber ben je in Groningen helemaal op de juiste plaats. In de stad zijn namelijk veel culturele instellingen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan meerdere musea, een schouwburg, poppodia en ga zo maar door. Als je in Groningen woont, kun je hier dus goed gebruik van maken. Je kunt dan namelijk binnen no time een bezoek brengen aan een culturele instelling.

Kortom, Groningen is een stad waar veel te beleven is. Dit maakt het dan ook een leuke plek om te wonen. Als jij nog op zoek bent naar een kamer in Groningen en je graag in het Noorden zou willen wonen, kan Groningen zeker een goede optie voor je zijn. De kans is groot dat je in deze stad een onvergetelijke tijd tegemoet gaat.

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op