U bent hier

Studeren in Groningen

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Groningen heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ruim 50.000 studenten studeren in Groningen. Ook kun je in Groningen makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Groningse studentenverenigingen?

Universiteiten in Groningen

Met meer dan 45 bachelor- en 100 masteropleidingen is er genoeg keuze aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Onderwijs op het RUG staat bekend als topkwaliteit. Lees hier meer!

Hogescholen in Groningen

De hogescholen in Groningen richtten zich allemaal op huidige ontwikkelingen en vraagstukken in de samenleving. Bij hogeschool Stenden werken ze zelfs door middel van het leren oplossen van probleemstukken! Lees hier meer over alle hogescholen.

Studentenverenigingen in Groningen

Groningen heeft meer dan 100 actieve studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Verschil tussen bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

KEI-week

De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.

Waarom studeren in Groningen?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Groningen de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Groningen?

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?

Kei-week

De Kei-week is de centrale introductie van Groningen. Samen met alle andere eerstejaars leer je in een week tijd de stad en elkaar kennen!