U bent hier

Studentenverenigingen in Groningen

Ga je studeren in Groningen aan een hogeschool of universiteit? Dan is er een grote kans dat je lid wordt van een studentenvereniging. Er zijn in Groningen namelijk zo veel studentenverenigingen, dat er voor iedereen wel iets bij zit!

Bijna 100 studentenverenigingen in Groningen

In Groningen vind je bijna 100 verschillende studentenverenigingen. Dit zijn de traditionele gezelligheidsverenigingen, maar ook veel studentensportverenigingen, internationale studentenverenigingen, religieuze studentenverenigingen en nog meer verschillende soorten studentenverenigingen. Hieronder vind je een overzicht van alle studentenverenigingen in Groningen.

Lid worden bij een studentenvereniging in Groningen

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Veel studenten zien op tegen de verplichtingen en de ontgroening, maar wist je dat er steeds meer studentenverenigingen zijn zonder ontgroening en dat de verplichtingen enorm verschillen per studentenvereniging? Tijdens de Kei-week zijn er open feesten en leer je de verschillende verenigingen kennen. Je kan je dan inschrijven bij de vereniging waar jij je het meeste thuis voelt!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Groningen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gezelligheidsverenigingen in Groningen

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen waar gezelligheid voorop staat. De leden organiseren samen activiteiten en genieten van hun studententijd.

Sportverenigingen in Groningen

Bij een studentensportvereniging combineer je sport met de gezelligheid van een studentenvereniging. Zo blijf je tijdens je studententijd fit en leer je nieuwe mensen kennen!

Studieverenigingen in Groningen

Hier vind je een overzicht van alle studieverenigingen uit Groningen Studentenstad. Een studievereniging is iets anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging is verbonden aan een specifieke studie.

Overige studentenverenigingen in Groningen

Naast gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen zijn er nog veel meer studentenverenigingen in Groningen. Van politieke verenigingen tot culturele studentenverenigingen!