U bent hier

Studentenverenigingen in Groningen

Ga je studeren in Groningen? Dan kan het bijna niet anders dan dat je bij een studentenvereniging lid wordt. Er zijn in Groningen namelijk zo veel studentenverenigingen, dat er voor iedereen we iets bij zit. Dat er zoveel studentenverenigingen zijn en er zoveel studenten lid van een studentenvereniging worden, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat bijna iedereen die in Groningen gaat studeren ook in Groningen gaat wonen.

Bijna 100 studentenverenigingen in Groningen

In Groningen vind je bijna 100 verschillende studentenverenigingen. Dit zijn de traditionele gezelligheidsvereningingen, maar ook veel studentensportverenigingen, internationale studentenverenigingen, religieuze studentenverenigingen en nog veel meer verschillende soorten studentenverenigingen. Hieronder bieden wij jou het overzicht van alle studentenverenigingen in Groningen.

Lid worden bij een studentenvereniging in Groningen?

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Veel studenten zien namelijk op tegen de verplichtingen en de ontgroening, maar wist je dat er steeds meer studentenverenigingen zijn zonder ontgroening en dat de verplichtingen enorm verschillen per studentenvereniging? Tijdens Kei-week kom je sowieso in contact met veel studentenverenigingen. Dan kun je altijd naar alle open feesten en zelf beslissen of een studentenvereniging iets voor jou is.

Gezelligheidsverenigingen in Groningen

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Studenten sportverenigingen in Groningen

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Groningen biedt een groot aanbod van studentensportverenigingen. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!

Overige studentenverenigingen in Groningen

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Groningen. Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag