U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Groningen

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging! In Groningen zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Groningen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou? Er zijn ook studentensportverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Groningen!

Vindicat atque Polit

Vindicat atque Polit is al 200 jaar een traditionele vereniging die met haar tijd mee gaat. Met meer dan 2000 actieve leden is Vindicat de grootste en oudste studentenvereniging.

Unitas S.G.

Unitas Studiosorum Groningen is een traditionele en studentikoze vereniging voor en door leden, waar eenheid, betaalbaarheid en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staan.

R.K.S.V. Albertus Magnus

Studentenvereniging Albertus Magnus is de grootste studentenvereniging van Groningen. Lees hier alles over deze gezelligheidsvereniging!

Ganymedes (LGBTQ+)

Ganymedes is een studentenvereniging voor Lesbische, homosexuele, biseksuele en transgender studenten in Groningen. Lees hier alles over de vereniging.

A.S.V. Dizkartes

A.S.V. Dizkartes is een ambitieuze studentenvereniging die volop mogelijkheden biedt om het maximale uit je studententijd te halen.

Cleopatra A.S.G.

Ga je in Groningen studeren en ben je geïnteresseerd in een studentenvereniging? Cleopatra A.S.G is de meest gestoorde studentenvereniging in Groningen!