U bent hier

Ganymedes (LGBTQ+)

Ganymedes LGBTQ+ Studentenvereniging Groningen is gericht op homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender studenten. Eind 2019 heeft de vereniging haar tweede lustrum gevierd. Op dit moment telt de vereniging ruim 120 leden. Daarnaast hebben we ook donateurs, dit zijn MBO-studenten of afgestudeerden.

Wij hebben gezellige borrels in Bar de Rits of Tram 13 (Gelkingestraat 13). Elke donderdag is het in een van deze twee kroegen gezellig! Check onze Facebook om te zien waar wij die week borrelen. 

Veel activiteiten bij Ganymedes

Dankzij onze ruim vijftien actieve commissies valt er genoeg te doen tijdens je tijd bij Ganymedes. Of je nu alleen wilt borrelen, actief wilt worden of zo af en toe de sfeer wilt proeven, er is voor ieder wat wils. Er worden ook regelmatig maatschappelijke activiteiten georganiseerd. Hierbij werken wij veelal samen met externe partijen. 

Kennis maken met Ganymedes

Lijkt het je leuk om Ganymedes beter te leren kennen? Houd onze agenda en Facebook dan in de gaten en kom een keer langs op een borrel of activiteit. Van tevoren eerst even rustig een praatje maken kan natuurlijk ook. Stuur een mail naar info@ganymedes-lgbt.nl en maak een afspraak met één van de bestuursleden. Ook voor verdere vragen kan je gebruik maken van dit e-mailadres.

Waarom lid worden van Ganymedes? 

Ganymedes is geen studentenvereniging zoals Albertus, Dizkartes of Vindicat. Verplichtingen bestaan bij ons niet. Bij ons kun jij terecht om met gelijkgezinden gezellig een biertje of een wijntje te doen in de kroeg en om activiteiten bij te wonen of te organiseren. Die activiteiten (en ook de wekelijkse borrel) staan open voor zowel leden als niet-leden, dus vrienden kun je altijd meenemen! Vanwege het vrije en ongebonden karakter van Ganymedes is de combinatie met lidmaatschap van een andere studentenvereniging prima mogelijk.

Acceptatie LGBTQ+ studenten

Het is belangrijk om te noemen dat Ganymedes niet probeert om queer studenten te scheiden van heteroseksuele studenten, integendeel! Ganymedes streeft juist de acceptatie van LGBTQ+ studenten na (en van de LGBTQ+ community in het algemeen), zoals gay-straight alliances op middelbare scholen ook doen. Daarom zijn bij Ganymedes mensen die niet queer zijn altijd welkom. Sinds de oprichting van Ganymedes komen er heterovrienden van Ganymedesleden mee naar borrels en activiteiten en dat is altijd erg gezellig!

We zien je graag op een van onze borrels of activiteiten! 

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Ganymedes lgbt

Postadres:
Madoerastraat 14B
9715 HG Groningen

ganymedes-lgbt.nl
info@ganymedes-lgbt.nl

Lees ook

Abonneren op