U bent hier

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke academische traditie die teruggaat tot 1614. Hen traditie heeft de eerste vrouwelijke student en de eerste vrouwelijke lector in Nederland voortgebracht, evenals de eerste Nederlandse ruimtevaarder en de eerste president van de Europese Centrale Bank. Hen sterke en vitale wortels liggen in het noorden van Nederland en ze koesteren deze speciale band met de regio.

Opleidingen Rijksuniversiteit Groningen

Op zoek naar een universitaire opleiding aan een Nederlandse topuniversiteit? Met meer dan 45 bacheloropleidingen, waarvan sommige meerdere varianten (tracks) kennen en meer dan 100 masteropleidingen is de Rijksuniversiteit Groningen de aangewezen plek. En niet alleen voor jou: van over de hele wereld komen studenten en academici naar de Rijksuniversiteit Groningen. Het studieaanbod van de Rijksuniversitiet Groningen vind je op hun website.

Waarom studeren in Groningen

Het onderwijs van de RUG is van topkwaliteit. Groningen kent een gevarieerd aanbod van interessante, hoog aangeschreven opleidingen. Binnen je studie word je goed begeleid en heb je veel keuzeruimte.

De RUG behoort tot de Europese top van het wetenschappelijk onderzoek. Ze doet baanbrekend en maatschappelijk relevant onderzoek en legt bruggen tussen verschillende disciplines. Als student word je bij dit onderzoek betrokken.

Voorzieningen RUG

De RUG heeft uitstekende voorzieningen, zoals een bibliotheek met een grote en veelzijdige collectie, een ruim aanbod aan studieplekken en moderne onderzoeksruimtes. Ook biedt zij betrokken studieondersteuning en een uitgebreide online leeromgeving.

Groningen en de RUG bieden ruimte voor ontwikkeling en talent. Als student kun je het beste uit jezelf halen en een bijdrage leveren aan de wetenschap en de maatschappij. Ook na je studie zit je in Groningen goed: je kunt er werken en je verder ontwikkelen.

Contactgegevens Rijksuniversiteit Groningen

Academiegebouw (Broerstraat 5)
Bestuursgebouw (Oude Boteringestraat 44)
Groningen

communicatie@rug.nl
www.rug.nl

Lees ook

hbo studenten
hbo studenten
Abonneren op