U bent hier

Waarom studeren in Groningen?

Wil jij studeren in Groningen? Deze stad is een echte studentenstad en heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken!

Studentenstad Groningen

Als je in Groningen wil studeren, zijn er studiemogelijkheden genoeg. Er zijn meerdere hogescholen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).Wil je naast je ook volop genieten van het studentenleven? Dan moet je in Groningen zijn!

Er zijn in Groningen heel veel gezellige studentenverenigingen. Zo vind je hier de bekende en tevens oude studentenverenigingen Vindicat en Albertus, maar er zijn ook verenigingen met minder verplichtingen. Wil jij tijdens je studententijd lid worden bij een sportvereniging? Kijk dan bij ons overzicht van sportverenigingen in Groningen welke sporten je hier allemaal kan beoefenen.

In de binnenstad van Groningen valt van alles te beleven. Ga lekker terrassen op de Grote Markt, eet wat in een van de leuke barretjes en restaurants en ga 's avonds dansen in een van de vele uitgaansgelegenheden van Groningen! Overdag kun je in Groningen heerlijk door de oude binnenstad struinen en de leukste winkeltjes spotten. Wil je Groningen eens op een andere manier bekijken? Check dan onze top 5 culturele hotspots van de stad!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Groningen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op