U bent hier

Ontdek Groningen: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje of een gegarandeerd lekkere lunch bij Bij van Boven is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfort zone en ontdek Groningen eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights van Groningen al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

  • Weet je zeker dat je Groningen op je duimpje kent of wil je de stad juist leren kennen? Groningen staat bekend om haar idyllische karakter. Buiten de dynamische binnenstad liggen diverse hofjes verborgen die je niet zonder gids of het boekje Hofwandeling door Groningen leert kennen. Een aanrader als je behoefte hebt (of gezelschap die houdt van) rust, bloementuinen en monumentale natuur. Pure nostalgie. 
  • Cultuur meets beweging: beklim de Martinitoren. De 97 meter hoge toren die op elke ansichtkaart van Groningen te zien is kun je zonder begeleiding beklimmen. Slechts 311 treden verder sta je bovenop de toren en ervaar je de beste reden om de Martinitoren te beklimmen : het prachtige uitzicht over Groningen : #nofilter...
  • Musea uitkiezen, altijd lastig omdat het succes afhankelijk is van je eigen interesse of dat van je bezoek. Je kleine neefje op bezoek? Ga dan naar de Wonderwereld: een museum gebaseerd op fantasie en sprookjes voor kinderen. Prima te doen als je een nachtje doorgetrokken hebt en je hoofd op 'standje flatline' staat. Strip fans mee op sleeptouw? In het Nederlandse Stripmuseum vindt iedereen pure nostalgie in de vorm van Donald Duck, Suske en Wiske en Jan, Jans en de kinderen. Meer op zoek naar historie? Het Noorderlijk Scheepvaartmuseum vormt een mooie samenstelling van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen. 
  • Bij mooi weer kun je prima een middag rondslenteren bij Jachthaven Reitdiep en de Oosterhaven. Typisch Groningen en leuk om te kijken naar de prachtige boten die aangemeerd liggen in deze havens.
  • Iets buiten Groningen, in Paterswolde, ligt het prachtige Landgoed De Braak. Van de winter tot en met de herfst: prachtig om een dag te wandelen, fietsen of slenteren. Bevalt het je zo goed? Dan kun je er ook een nachtje aan vastplakken in de B&B van het landgoed. Na een dag in dit natuurgebied ben je gegarandeerd van je tentamenstress af.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook ons blog over de food en lifestyle hotspots in Groningen.

Lees ook

lenovo laptop
studeren
Abonneren op