U bent hier

Ontdek Groningen: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Stappen of een drankje bij Café Hooghoudt is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Groningen eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights van Groningen al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Verborgen plekken van Groningen

Weet je zeker dat je Groningen op je duimpje kent of wil je de stad juist leren kennen? Groningen staat bekend om haar idyllische karakter en heeft allerlei verborgen schatten die je niet zonder gids of het boekje 111 plekken in Groningen leert kennen. Een aanrader als je de stad op een andere manier wilt leren kennen.

Martinitoren: prachtig uitzicht over Groningen

Cultuur meets beweging: beklim de Martinitoren. De 97 meter hoge toren die op elke ansichtkaart van Groningen te zien is, kun je zonder begeleiding beklimmen. Slechts 311 treden verder sta je bovenop de toren en ervaar je de beste reden om de Martinitoren te beklimmen: het prachtige uitzicht over Groningen #nofilter...

Musea in Groningen

Een museum uitkiezen is altijd lastig, omdat het succes afhangt van je eigen interesse of van je bezoek. Je kleine neefje op bezoek? Ga dan naar de Wonderwereld: een museum gebaseerd op fantasie en sprookjes voor kinderen. Prima te doen als je een nachtje doorgetrokken hebt en je hoofd op 'standje flatline' staat. Strip fans mee op sleeptouw? Helaas is het Nederlandse Stripmuseum gesloten, maar binnenkort komt daar Storyworld voor in de plaats. Meer op zoek naar historie? Het Noorderlijk Scheepvaartmuseum vormt een mooie samenstelling van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen. 

Havens in Groningen

Bij mooi weer kun je prima een middag rondslenteren bij Jachthaven Reitdiep en de Oosterhaven. Typisch Groningen en leuk om te kijken naar de prachtige boten die aangemeerd liggen in deze havens.

Landgoed De Braak

Iets buiten Groningen, in Paterswolde, ligt het prachtige Landgoed De Braak. Van de winter tot en met de herfst: prachtig om een dag te wandelen, fietsen of slenteren. Bevalt het je goed? Dan kun je er ook een nachtje aan vastplakken in de B&B van het landgoed. Na een dag in dit natuurgebied ben je gegarandeerd van je tentamenstress af.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Doe dan een drankje of hapje bij een van de leuke restaurantjes en barretjes in Groningen!

Lees ook

Hobby's
Paasborrel hapjes
Abonneren op