← Terug naar overzicht

Rode Kruis Studentendesk Groningen: Vrijwilligers gezocht!

Rode Kruis Studentendesk Groningen: Vrijwilligers gezocht! - Studiegerelateerdebijbaan.nl

Beschrijving

De Rode Kruis Studentendesk Groningen is de grootste desk van Nederland en heeft als doel om studenten enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk door hen hierbij te betrekken. Op deze manier heb je de kans om zelf te participeren in maatschappelijk verantwoorde activiteiten, waarbij hulpbehoevenden in het zonnetje worden gezet en een steuntje in de rug krijgen.

Het is onze missie om op deze wijze de zelfredzaamheid van alle mensen te vergroten! Meer dan 1100 vrijwilligers zetten zich binnen de desk in voor dit doel. Met 9 commissies (waarvan 3 internationaal), talloze projecten en activiteiten is er altijd wel wat te doen! Hiervoor werken we samen met studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool, verschillende studenten- en studieverenigingen.

Jaarlijks organiseren we verscheidene lang- en kortlopende projecten. Zo worden studenten gekoppeld aan een eenzame oudere bij het project ‘Adopteer een Oma/Opa’, gaan studenten van verenigingen langs bij ouderen in verzorgingstehuizen bij het ‘Project GA!’ en wordt geld opgehaald voor het Glazen Huis 3FM door de ‘Serious Request’ commissie. Daarnaast organiseren wij elk jaar EHBO cursussen voor studenten en jongeren voor maar 65 euro! Verder worden er gedurende het jaar gezellige borrels georganiseerd voor alle vrijwilligers! Bovendien is het een mooie toevoeging aan je CV.

Kijk voor alle andere projecten, activiteiten en commissies op onze website: https://www.rodekruis.nl/studentendesk-groningen/, facebook- of instagrampagina.

Ben jij ook enthousiast geworden voor vrijwilligerswerk bij onze desk? Wil je graag een commissie doen? Stuur dan een mailtje naar studentendeskgroningen@rodekruis.nl en zet je samen met ons en de andere vrijwilligers in! Facebook: Rode Kruis Studentendesk Groningen Instagram: Rodekruisgroningensd

Ik wil deze Vrijwilligerswerk!

Meer bijbanen en stages uit Groningen e.o.

Studentambassadeurs - Studiegerelateerdebijbaan.nl

Lees ook

bijbaan voor studenten
Holland Security Group werken
Abonneren op